Doe mee, kom in actie voor jouw sociaal plan bij Total Energies

Vakbondsleden en werknemers zijn boos over de weigering van Totalenergies om een sociaalprotocol met FNV Metaal en CNV Vakmensen af te spreken. Goede sociale afspraken zijn nodig omdat we niet weten wat de koper (het Canadese bedrijf Alimentation Couche-tard) van de tankstations straks doet met de werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden van de Totalwerknemers. Dus kom -samen met jouw collega- in actie en mail het dringende verzoek voor goede sociale afspraken met de bonden - aan de HR-manager van Totalenergies Nederland.

Totalenergies wil tot nu toe alleen minimum-afspraken samen met de ondernemingsraad (OR) maken en weigert met de vakbonden te onderhandelen over een goed sociaalprotocol. Let wel: de OR kan hier niets aan doen. Het is de werkgever die dit afhoudt, want de OR heeft aan de bonden laten weten ook liever te zien dat Totalenergies een sociaalprotocol met de vakbonden sluit. Immers: de OR toetst over nut en noodzaak van de verkoop bij de adviesaanvraag en de vakbonden gaan over het sociaalplan of sociaalprotocol.

Laat jouw stem horen!

Veel werknemers hebben aangegeven dat Totalenergies een sociaalprotocol moet afspreken met de vakbonden en velen hebben de behoefte om hun stem te laten horen. Dat kan, heel graag zelfs! Daarom hebben we om het je gemakkelijk te maken bijgevoegd mailbericht voor je gemaakt. Zo kun je ook jouw stem laten horen. Knip en plak onderstaande mailbericht in een mail aan Jan Riedijk, HR Manager Totalenergies Nederland. Doe dit zo spoedig mogelijk!

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5125 1159
E:  n.abelskamp@cnvvakmensen.nl


Te gebruiken mailtekst voor jouw mail aan HR Totalenergies:


<jan.riedijk@totalenergies.com>

Geachte heer Riedijk,

Net als u, willen ook wij, de werknemers bij Totalenergies, actieve en gemotiveerde collega’s. Wij willen werken bij een bedrijf waar het goed werken is, een bedrijf waar onze inbreng, wensen en verwachtingen worden gewaardeerd. Dat draagt bij aan ons welzijn én aan de gewenste omzet en winstontwikkeling voor ons bedrijf. Zonder gemotiveerde mensen is er geen noemenswaardige vooruitgang mogelijk. Zeker niet, in tijden van enorme krapte op de arbeidsmarkt. Daar zijn u en ik het vast over eens, toch?

Helaas zien wij -bij de onderhandelingen over een sociaalprotocol- weinig van die waardering voor onze eigen werknemers terug, er ligt tot nu toe alleen een boterzachte afspraak met de ondernemingsraad.

Maar er is geen sociaalprotocol met de vakbonden gesloten: geen baangarantie voor een periode van vijf jaar, geen duidelijke afspraken over onze toekomst en de toekomst van onze arbeidsvoorwaarden, geen afspraken over onze individuele rechten (en plichten).

Wij, de werknemers van Totalenergies, hebben daardoor de stellige indruk gekregen dat Totalenergies helemaal geen gemotiveerde werknemers wenst.

Dat moet ook voor een HR-afdeling een gruwel zijn. Immers Totalenergies gaat er prat op een vakbonds- en werknemersvriendelijke organisatie te zijn.  In Nederland maar ook op Europees niveau.

Ik reken er dus op dat u -als de HR-man van Totalenergies- er alles voor ons aan gaat doen om het overleg met de bonden over een sociaalprotocol alsnog op te zetten, zodat er -voordat de verkoop aan Alimentation Couche-tard rond is- een gedegen sociaalprotocol ligt met CNV Vakmensen en FNV Metaal. Een sociaal protocol waar de waardering voor de werknemers van Totalenergies uit spreekt.  

Bedankt voor uw inzet. Wij zien graag terug dat u bereid bent met de vakbonden een gedegen sociaalprotocol te sluiten.

Met vriendelijke groet,

................................................

 

 

 


Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error