De voorstellen voor de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven

Vooruitlopend op de onderhandelingen stuur ik jullie hierbij de vastgestelde voorstellen voor jullie nieuwe cao.

Start onderhandelingen

9 februari starten de onderhandelingen voor jouw nieuwe cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf. Eerder hebben wij jullie via een enquête en via de cao-pagina om input gevraagd voor de voorstellenbrief. Hier is goed gehoor aan gegeven. Heeft mij en de cao-commissie geholpen om te komen tot een voorstellenbrief.

Verlagen pensioenleeftijd

Een aantal van jullie vroegen aandacht voor het verlagen van de leeftijd dat je met pensioen kan gaan. Helaas kunnen we tijdens de cao-onderhandelingen dit onderwerp niet aan de orde hebben omdat wij geen invloed hebben op het vaststellen van de leeftijd waarop je met pensioen gaat. Waarom niet zullen jullie denken? Jullie pensioen is ondergebracht in het pensioenfonds voor de metaaltechniek (PMT).

Cao-partijen bij de metaaltechniek gaan over de pensioenregeling. Natuurlijk laat ik mijn collega Metaaltechniek weten wat jullie wensen zijn aangaande de pensioenleeftijd.

De eerste ronde onderhandelingen

Na woensdag krijgen jullie een update van de eerste ronde. Dan kan ik jullie laten weten wat de voorstellen van de Bovag zijn voor een nieuwe cao.

 

 

 

Downloads

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error