Cao-boekje en RVU-regeling Motorvoertuigen- en Tweewielers

Tijdens de cao-onderhandelingen hebben cao-partijen afgesproken om een RVU-regeling af te spreken. Het streven was om deze per 1 juli in te laten gaan. 1 juli wordt niet gehaald.

Omdat wij een regeling willen waarbij de werkgever niet kan weigeren en er ook geregeld wordt dat werknemers maximaal drie jaar betaald blijven krijgen, ook als een werkgever misschien failliet gaat, kost het wat meer tijd.

De regeling om er eerder uit te kunnen wordt vastgelegd in de cao voor het sociaal fonds. Deze cao moet eerst door het ministerie algemeen verbindend verklaard worden. Zodat alle werknemers mee kunnen doen aan deze regeling. De verwachting was dat dit deze maand zou gebeuren en dat is niet gelukt. Dit betekent dat de regeling zeer waarschijnlijk op 1 augustus in gaat.

Website RVU-regeling
Er is inmiddels een website geopend waarin alles over de regeling is terug te vinden. Hier vind je bijvoorbeeld wat je straks moet doen voor een aanvraag. Het bedrag wat je per maand ontvangt en nog meer onderwerpen. Hou de website in de gaten. Zodra de regeling uitgevoerd kan worden komt dit op deze website te staan. De Bovag heeft ook haar leden geïnformeerd over deze website. Mocht een werkgever aangeven dat hij niet weet waar dit over gaat, dan kun je de werkgever verwijzen naar deze website.

Cao-boekjes
Half april krijgen wij de nieuwe cao-boekjes. Wie belangstelling heeft voor een boekje kan deze per mail aanvragen: metaal@cnvvakmensen.nl. Graag je lidmaatschapsnummer en adres doorgeven met de mededeling dat je een cao-boekje voor motorvoertuigen en tweewielerbedrijven wilt ontvangen.

Cao-commissie
In het najaar beginnen de voorbereidingen voor de cao-onderhandelingen weer. Nieuwe leden in de cao-commissie zijn altijd welkom. Bijvoorbeeld leden die werken in de fietsenbranche. Op die manier kun jij echt meepraten en beslissen over wat er in jouw cao moet worden afgesproken. Hoe meer input vanuit jullie hoe beter ik jullie kan vertegenwoordigen tijdens de onderhandelingen. Heb je interesse, laat het mij weten.

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je iets onder de aandacht brengen bij andere werknemers in jouw sector?  Ga dan naar Je Achterban. De community voor iedereen in de Motorvoertuigen- en Rijwielbranche. Gratis en voor iedereen toegankelijk. Je hebt alleen een account nodig die je in 2 minuten geregeld hebt.

GA NAAR JE ACHTERBAN

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
E  n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl
M 06 5160 1989