Eindbod sociaal plan Swedish Match

Afgelopen maandagavond hebben de vakbonden opnieuw onderhandeld met Swedish Match over het sociaal plan. Na een lang overleg heeft de werkgever een eindbod op tafel gelegd.

Een eindbod wil zeggen dat partijen uitonderhandeld zijn. 

We gaan het eindbod aan jullie voorleggen en toelichten en zullen jullie vragen om te stemmen over het eindbod.  We doen dit tijdens een aantal sessies op locatie. 

Woensdag 28 september om 21.00 uur 
Locatie: Kantine Swedish Match

Vrijdag 30 september om 09.30 uur en 10.30 uur. 
locatie: Kantine Swedish Match

Hoe verder

Stel dat de leden in meerderheid instemmen met het eindbod van de werkgever, dan komt er een sociaal plan tot stand. Stemmen de leden in meerderheid tégen het eindbod dan wordt er niet opnieuw onderhandeld. Partijen zijn uitonderhandeld en de leden van de vakbond zullen dan door acties een beter resultaat moeten afdwingen.

Om de actiebereidheid te toetsen zullen we bij afwijzen van het sociaal plan daarom meteen stemmen over de actiebereidheid. Tijdens deze zogenaamde statutaire driekwartvergadering dient driekwart van de aanwezige vakbondsleden in te stemmen met acties. Jouw aanwezigheid is daarom van belang. Zorg dat je erbij bent zodat jouw stem ook telt. 

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl