Seniorenverlof

Hoeveel leeftijdsdagen heb ik?

Vanaf 1 januari 2017 krijgen oudere werknemers in de metaaltechniek extra vakantie-uren. Dit wordt ook wel seniorenverlof genoemd. Op 30 juni en 31 december worden deze extra vakantie-uren toegekend.

Voorwaarden voor het seniorenverlof

Aan het seniorenverlof zitten een aantal voorwaarden:

  • Seniorendagen moet je binnen 1 jaar opnemen (ze zijn dus maar 1 jaar geldig). Als je dat niet hebt gedaan, dan mag je werkgever ze zelf inroosteren of uitbetalen. Heb je wél een aanvraag gedaan om je seniorendagen op te nemen, maar heeft je werkgever die afgewezen, dan blijf je er zelf volledig de baas over. Ze vervallen dus in geen geval.
  • Als je langer dan 1 jaar volledig arbeidsongeschikt bent, dan vervallen de seniorendagen die in dat jaar zijn toegekend en krijg je alleen de nieuwe dagen van het jaar waarin je weer gaat werken. Omdat de seniorendagen bedoeld zijn als hersteltijd, behoud je de seniorendagen wel als je minder dan een jaar gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent. Je opbouw van gewone vakantiedagen loopt onveranderd door.

Garantieregeling

Was je al op 31 december 2016 in dienst? Dan geldt een garantie- en een overgangsregeling. Als je op die datum leeftijdsdagen had, dan behoud je die, onder aftrek van 4 uren per peildatum, totdat je vanwege je leeftijd naar de volgende staffel gaat en in die staffel meer leeftijdsdagen krijgt toegekend. Je krijgt in een volgend jaar dus nooit minder recht op vrije tijd dan je al had.

Voorbeeld:

Mark is geboren op 5 maart 1961. En al vanaf 1 januari 1985 in dienst.

Op 31 december 2016 is hij 55 jaar. In de oude staffel heeft hij recht op 16 uur (= 2 dagen). Onder aftrek van 4 uur vakantierecht (is immers per half jaar) heeft hij recht op 12 uur (1,5 dag) leeftijdsdagen.

Op 30 juni 2017 is Mark 56 jaar. Volgens de nieuwe staffel heeft hij recht op 8 uur leeftijdsdagen. Echter, volgens dezelfde berekening: hij had 12 uur, dus hij behoudt de 12 uur.

Op 31 december 2017 is Mark nog steeds 56 jaar. Volgens de nieuwe staffel heeft hij recht op 8 uur. De garantie geldt opnieuw, dus Mark houdt 12 uur.

Op 30 juni 2018 is Mark 57 jaar. Volgens de nieuwe staffel heeft hij recht op 16 uur leeftijdsdagen. Hij had 12 uur, hij gaat nu dus naar 16 uur en doorloopt verder de nieuwe staffel.

Rekentool leeftijdsdagen

Klik op de button om jouw vakantierechten te berekenen.