Onderhandelingsresultaat bereikt sociaal plan Brand Energy & Infrastructure Services

Gisteren hebben CNV Vakmensen, FNV-Metaal en FNV Bouwen&Wonen met jullie directie een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuw sociaal plan. We menen dat voor de Brand-werknemers die boventallig worden verklaard, op de belangrijkste punten een goed resultaat is binnengehaald. In deze nieuwsbrief lees je de highlights van het akkoord en nodigen we je uit voor ledenvergaderingen op de locaties. 

Dat resultaat is mede te danken aan de druk die de vakbondsleden hebben ontwikkeld. Jullie spraken je uit vóór acties en tégen de plannen van de Brand-directie. Ook de samenwerking met de ondernemingsraad draagt in belangrijke mate bij aan het onderhandelingsresultaat.

De belangrijkste kwesties waarover we afspraken in het kader van de reorganisatieplannen hebben weten te maken:

  • Een verbeterde ontslagvergoeding voor iedereen die door Brand wordt ontslagen.
  • Garanties op salarisbehoud bij aanvaarding van een lagere functie
  • Geen verlies van de opgebouwde maar niet opgenomen vakantiedagen

Er zijn veel meer punten waarop we resultaat hebben bereikt. Voor inzicht in al die punten nodigen we de Brand-werknemers graag uit voor een bijeenkomst in Vlaardingen en in Hoogeveen. Uiteraard is daar ook gelegenheid tot het stellen van vragen en opmerkingen.

We nodigen jullie graag uit voor de bijeenkomsten in:

Vlaardingen: dinsdag 29 maart 14:30 uur (kantine)

Hoogeveen: woensdag 30 maart 16:30 uur (multifunctionele ruimte)

Beverwijk: donderdag 31 maart 16:00 uur (via Teams - link volgt) 

 

De vakbondsleden zullen – zodra de definitieve teksten van het sociaal plan klaar zijn – in de gelegenheid worden gesteld middels stemming hun oordeel over het onderhandelingsresultaat te geven. Wij hopen velen van jullie te treffen tijdens de bijeenkomsten. 

Met vriendelijke groet,

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl