Cao nieuws Metaal en Techniek

Vorige week ben je geïnformeerd over het cao-resultaat dat we als CNV Vakmensen hebben bereikt. In deze nieuwsbrief vind je een verdere toelichting over het resultaat en de verdere procedure. En tegelijkertijd de gelegenheid om je aan te melden voor een digitale bijeenkomst op woensdag 20 april met de cao onderhandelaar van CNV Vakmensen.

Na 6 maanden actievoeren was er dan eindelijk resultaat. Ook nu weer met hangen en wurgen. Dat blijkt ook wel uit de het feit dat de MetaalUnie (Metaalbewerking) nog steeds niet heeft ondertekend. De werknemers daar profiteren dus nog niet van deze afspraak.

De overige sectoren deden dit vrijdag 8 april wel.
- Installatietechniek
- Carrosserie
- Isolatie
- Goud en zilver

De MetaalUnie hebben we tot vrijdag 15 april 12.00 uur de tijd gegeven om aan te sluiten. Onze leden in de Metaalbewerking houden we uiteraard op de hoogt van dit proces. In de bijlage een overzicht van wat onze inzet is geweest en het tegenbod van de werkgevers (waar komen we vandaag?) en het uiteindelijke resultaat. In de tweede bijlage vind je de volledig uitgewerkte afspraken.

Hoe nu verder?
Je kunt ook deelnemen aan een speciaal digitale bijeenkomst op woensdag 20 april om 19.00 uur.  Dan licht ik het onderhandelingsresultaat ook toe. En kun je jouw eventuele vragen stellen.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN  voor de digitale bijeenkomst en doe dit voor dinsdag 19 april. Je ontvangt na het aanmelden van ons Landelijk Actiecentrum een bevestiging en een link om deel te nemen aan de digitale bijeenkomst. 

Stemmen over jouw cao
Na de digitale bijeenkomst op 20 april vragen we al onze leden in de sector om te stemmen op het onderhandelingsresultaat. Want pas dán-bij een meerderheid instemmers- is het ook echt een nieuwe cao. Om (digitaal) te stemmen ontvang je nog een uitnodiging.

Bernard Zijlstra                                                       Peter de Vries
cao onderhandelaar CNV Vakmensen                   Kaderlid Metaal en Techniek CNV Vakmensen
E: b.zijlstra@cnvvakmensen.nl
M: 06-83396479

Downloads

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Metaal en Techniek blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error