Cao nieuws sector Banden en Wielen

In de cao hebben sociale partners -waaronder CNV Vakmensen- afspraken gemaakt over een bijdrage van €500,- voor o.m. scholing en advies. We zien graag dat het goed met je gaat, privé en in je werk. Bovendien willen we je een duwtje in de rug geven bij je verdere (loopbaan) ontwikkeling.

Sociale partners hebben in de cao afgesproken om 200 ontwikkelvouchers van € 500,- beschikbaar te stellen voor de werknemers in de branche. Voorwaarde is wel dat jouw bedrijf afdraagt aan het sociaal fonds. Dat zijn in ieder geval de bedrijven die lid zijn van de VACO. De voucher is voor de ontwikkeling op basis van de keuzes van de werknemer zélf en kan niet gebruikt worden vaktechnische scholing. Dat is iets waar de baas voor moet zorgen.

Waarom deze voucher:
Jezelf je leven lang ontwikkelen is belangrijk om de veranderingen te kunnen blijven overzien. En om deze te plaatsen in het perspectief van je eigen mogelijkheden en ambities. Om jouw persoonlijke ontwikkeling op een laagdrempelige manier mogelijk te maken, kan je gebruikmaken van een ontwikkelvoucher. Deze voucher kan op verschillende manieren worden gebruikt voor: inzetbaarheid, vitaliteit en ontwikkeling.

Hoe werkt het:
Er zijn nog plm. 150 vouchers beschikbaar welke worden uitgegeven op volgorde van aanmelding.  OP = OP.
Per aangesloten banden- en wielenbedrijf zijn maximaal 5 vouchers beschikbaar.

Wie vraagt aan:
De medewerker kan een voucher aanvragen op het moment dat hij/zij weet wat hij/zij wil gaan doen. Hiervoor is via de VACO website https://vaco.nl/ontwikkelvoucher een aanvraagformulier beschikbaar en daar is ook meer informatie te vinden. Laat die waardebon niet liggen!

Maar er is meer:
Sociale partners willen graag weten hoe de medewerkers in de sector aankijken tegen onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, werk/privé balans, werktijden etc. Daarvoor is een enquête gemaakt. Via deze enquête ontvangen we hiervoor graag je input. Het webadres is: https://nl.surveymonkey.com/r/cao-bandenenwielenbranche

Vragen aan CNV Vakmensen?
Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402.