Stemming over nieuwe JUS-regeling bij Carglass

We hebben jullie bericht over de uitslag van de stemming in november over de JUS-regeling. De overgrote meerderheid van de CNV-leden heeft dit toen verworpen. We zijn opnieuw met jullie werkgever om tafel gegaan en dat heeft tot een aangepaste JUS-regeling geleid. We vragen je hierover je stem uit te brengen.

In navolging op ons schrijven van 10 november, waarin wij jullie de uitslag van de stemming “regeling Jaar Uren Systematiek (JUS)” hebben kenbaar gemaakt, vragen wij jullie aandacht voor het volgende.

Zoals jullie weten heeft een overgrote meerderheid van de leden FNV Metaal en CNV Vakmensen tegen de “oude” Jaar Uren Systematiek-regeling (JUS) gestemd. Betreffende regeling, zoals opgenomen in de vorige cao als pilot, is dus niet meer van toepassing. Er is hierdoor een nieuwe situatie ontstaan. Partijen, vakbonden en directie Carglass, zijn daarover met elkaar in gesprek gegaan. In de regel heeft zo’n gesprek pas nut als werkgever ook genegen is te luisteren naar de bezwaren die er leven. Carglass staat daar zeker open voor. Carglass wil ook dat de regeling gedragen wordt door het personeel. Dat is ook de basis voor een succesvolle in- en uitvoering. Carglass staat open voor  “kritiek” op de “oude” regeling en de wijze van uitvoering.

Nieuw voorstel Jaar Uren Systematiek (JUS)
De bezwaren van de leden hebben wij in het gesprek met Carglass ter tafel gebracht, zoals onder andere een vaste piek periode,  meer zeggenschap over de roosters en extra beloning voor de additionele inzet.

Carglass heeft zeker oog voor betreffende bezwaren en heeft deze meegenomen in een nieuw voorstel, dat recht doet aan de hierboven genoemde aandachtspunten. Wellicht ten overvloede, het is voor Carglass als onderneming belangrijk om mee te kunnen bewegen met vraag en aanbod. Behoud van werkgelegenheid vormt daarbij een belangrijke pijler.

De regeling biedt naast behoud van vaste banen ook een financieel voordeel voor Carglass. Dit voordeel mag ook terugstromen naar de hard werkende medewerkers, niet? In het nieuwe voorstel is dit belangrijke punt meegenomen. Wij vinden dit een positieve aanpassing van de JUS-regeling!
Het nieuwe voorstel voor de JUS-regeling vind je in de bijlage.

Pilot
Deze aangepaste JUS-regeling zal opnieuw een Pilot zijn. Een tijdelijke regeling voor de duur van de cao. 
We willen Carglass een laatste mogelijkheid bieden om tot een regeling te komen die door de leden gedragen wordt. Pas dan kunnen we hierover definitieve afspraken maken indien de evaluatie van de nieuwe regeling door de leden als positief wordt ervaren.

Raadpleging leden
De Pilot kan pas inwerking treden, nadat de leden hebben ingestemd. Wij willen jullie vriendelijk verzoeken jullie stem uit te brengen over deze nieuwe JUS-regeling. De stemming staat open tot 15 december 2021. Klik op deze link om te stemmen:
https://q.crowdtech.com/7wtgE-dSJEaaQDhGHuoFiA
Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt, type dan het volgende in de adresregel van je brouwser: https://bit.ly/3DxNBdp  
Voor vragen of een toelichting, neem gerust contact met mij op.

Ook namens de kaderleden Rob van der Vlugt en Robert van der Zande,

Jeroen Bruinsma
bestuurder CNV Vakmensen
M  06 34 49 72 79
E   j.bruinsma@cnvvakmensen.nl

Downloads