Resultaat stemming cao-Carglass

Tot en met vorige week vrijdag konden jullie stemmen voor het onderhandelingsresultaat voor de cao-Carglass. In deze nieuwsbrief de uitslag van deze stemming en informatie over onderwerpen die de komende tijd nog worden opgepakt.

Cao-Carglass is een feit
De leden van zowel CNV Vakmensen als van FNV Metaal hebben in overgrote meerderheid voor het onderhandelingsresultaat gestemd. Daarmee is de cao-Carglass 2021-2023 een feit.

Afspraken omzetten in cao-tekst
Er ligt nu een definitief akkoord voor de cao-Carglass 2021-2023. Er moet nu wel nog zorgvuldig gewerkt worden aan het helder vastleggen van de afspraken en de wijze hoe daarmee moet worden omgegaan. Daar wordt nu in de redactiefase hard aan gewerkt.

Nieuwe pensioenregeling
Cao-partijen zijn nog niet klaar! Voor het einde van dit kalenderjaar moeten we nog afspraken maken over een nieuwe pensioenregeling. Deze loopt immers einde dit jaar af. Partijen zijn reeds de verkenning voor een nieuwe pensioenregeling gestart. Van het verloop van dit proces houden we jullie op de hoogte.

Evaluatie JUS
De Jaaruren-systematiek (JUS) die als pilot op dit moment wordt uitgevoerd, was geen onderdeel van de afspraken voor deze nieuwe cao. De JUS wordt wel nog dit jaar geëvalueerd in september/oktober, waarbij wij jullie als leden weer zullen benaderen voor jullie ervaringen en meningen hierover.

En niet te vergeten zullen we alsdan, middels een ledenraadpleging, dit aan jullie voorleggen. 

Mede namens de kaderleden Rob van der Vlugt en Robert van der Zande,

Jeroen Bruinsma
Bestuurder CNV Vakmensen
M. j.bruinsma@cnvvakmensen.nl