Breng je stem uit over de nieuwe pensioenregeling bij Carglass

De pensioenregeling van Carglass is eind vorig jaar verlopen. Jouw werkgever en de vakbonden hebben afspraken gemaakt over een nieuwe pensioenregeling. In deze nieuwsbrief informatie over die nieuwe regeling en voor jou de mogelijkheid om je stem uit te brengen over deze nieuwe pensioenregeling.

De  pensioenregeling van Carglass is inmiddels geëxpireerd eind vorig jaar en cao-partijen hebben onlangs een akkoord bereikt over een nieuwe pensioenregeling bij Carglass.

Algemeen

Medewerkers bij Carglass bouwden middelloonpensioen op bij het APF van Centraal Beheer. Daarvóór is middelloonpensioen opgebouwd bij een verzekeraar. Twee jaar terug is besloten om over te stappen naar het APF en is de bijdrage verhoogd van 25% naar 27,5% van de pensioengrondslag (en daarmee samenhangend is ook de werknemersbijdrage verhoogd van 8,3% naar 9,2%) om zo de pensioenopbouw te kunnen continueren op 1,6% per jaar.

Nieuwe pensioenregeling

Vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen hebben met Carglass een akkoord bereikt over een nieuwe pensioenregeling. De CDC-regeling (middelloonregeling APF Centraal Beheer) zal, na goedkeuring door de leden, per 2022 omgezet worden naar een verbeterde premieregeling. Met de verbeterde premieregeling kan de eerbiedigende werking van de staffel blijven gelden en zullen medewerkers gecompenseerd worden voor de hogere premie-inleg naar de toekomst toe. Dit is een voordeel voor medewerkers van Carglass. Het onderbrengen van de nieuwe verbeterde premieregeling bij APF Centraal Beheer heeft verder als voordeel dat we in de slotfase de premie voor de werknemer hebben kunnen verlagen van 9,2% naar 8,5% en dat Carglass de kosten voor de ANW-verzekering geheel voor haar rekening zal nemen.

Aansluiting bij het nieuwe pensioencontract

Sociale partners hebben daarnaast afspraken gemaakt over de mogelijkheid dat toekomstige nieuwe medewerkers pensioen kunnen gaan opbouwen in de Solidaire Premieregeling met alle eventuele voordelen van dien. Dat zal gebeuren zodra de Solidaire Premieregeling van kracht is. De werkgever heeft de intentie uitgesproken dat bij PMT (pensioenfonds voor de sector Metaal & Techniek) te willen doen. Daarnaast krijgen de huidige medewerkers eenmalig de keuze om eventueel over te stappen naar de Solidaire Premieregeling. Daarover volgt later meer informatie.

Voor verdere informatie verwijzen we naar de film die wij samen met jullie werkgever hebben opgenomen over de nieuwe pensioenregeling. Deze is afgelopen woensdag via de mail verspreid. En verder vinden jullie in de bijlage twee documenten met de afspraken en een toelichting op de nieuwe pensioenregeling.

Stemmen

De nieuwe pensioenregeling is pas definitief als de leden hiermee instemmen. Je kunt HIER je stem uitbrengen over de nieuwe pensioenregeling, tot en met vrijdag 18 februari 2022, 12.00 uur.

Wij zijn van mening dat het bereikte akkoord de toets der kritiek kan doorstaan en geven een positief stemadvies.

Meepraten en reageren

Mocht je vragen hebben over de nieuwe pensioenregeling, dan kun je contact met ondergetekende opnemen of met de HR-afdeling van Carglass.
Op de cao-pagina kun je ook meepraten, reageren of je vraagstellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Mede namens de kaderleden Rob van der Vlugt en Robert van der Zande,

Jeroen Bruinsma
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-34 49 72 79
E  j.bruinsma@cnvvakmensen.nl

Downloads