Vierde onderhandelingsronde cao Grafimedia

Afgelopen vrijdag 15 maart was de vierde onderhandelingsronde voor een nieuwe cao voor de Grafimedia. Tijdens dit vierde cao-overleg hebben wij als vakbonden en werkgeversdelegatie eerst uitvoerig gesproken over het loon en de looptijd.

Werkgevers hebben geconstateerd dat zij bij een looptijd van 18 maanden onvoldoende ruimte hebben om ook maar enigszins aan het loonbod, dat wij als vakbonden vragen, tegemoet te kunnen komen. Wij hebben als vakbonden aangegeven te willen meedenken aan een looptijd van 24 maanden als dit voor werkgevers meer ruimte op het loon zou kunnen bieden. Hieraan zijn uiteraard voorwaarden verbonden, waarmee we bedoelen dat het voorstel voldoende aantrekkelijk moet zijn voor alle medewerkers. 

Tijdens de volgende bijeenkomst, op vrijdag 12 april, zullen vakbonden en werkgevers verder praten over de mogelijkheden om te komen tot een nieuwe cao Grafimedia. De reacties naar aanleiding van de afgelopen enquête waren duidelijk en waardevol voor ons. Dank voor de input. We hebben daarom aan de werkgeversdelegatie alvast aangegeven dat er op basis van jullie input er behoorlijk wat bij moet komen.

We zijn benieuwd waar de werkgevers mee gaan komen op 12 april en of er ruimte is om tot een onderhandelingsresultaat te komen. Van de verdere ontwikkelingen houden wij jullie uiteraard weer op de hoogte.

De cao online
Op de cao-pagina Grafimedia kun je vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je vindt er alle informatie over het cao-traject. Je hebt geen account nodig. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao Grafimedia, kun je vinden op jouw cao-pagina.

Nog geen lid? Hoe meer leden we hebben, hoe sterker we staan in de onderhandelingen!
Word lid en stem mee over je cao. Tijdelijke actie t/m maart 2024: de eerste 6 maanden voor € 24. Dit is slechts € 4 per maand. Zo gaan we in 2024 samen sterker door. Voor meer
informatie: https://www.cnv.nl/lid-worden/

Met vriendelijke groet,
Ook namens Jos Cohen (FNV) en Gerard van der Lit (De Unie),

Laura Vermeulen (bestuurder CNV Vakmensen)
E: l.vermeulen@cnvvakmensen.nl