Spotta al zeker van winst. Ben jij al zeker van jouw inkomen deze maand? Teken de petitie

Het kan niemand zijn ontgaan, opgestuwd door de energiecrisis en de oorlog in de Oekraïne bereikt de inflatie een astronomische hoogte. Mensen maken zich terecht zorgen over de toenemende druk op de koopkracht en steeds meer mensen dreigen een stuk minder salaris over te houden aan het einde van de maand.

Hoe anders is dit voor werkgevers in Nederland. Ook dit jaar realiseert het midden- en kleinbedrijf recordwinsten en de economie als geheel is nog altijd groeiend.

Bedrijfswinsten zeker gesteld

Het is geen verrassing dat Spotta de bedrijfswinsten inmiddels al zeker heeft gesteld. CNV Vakmensen is als vakbond met verschillende werkgevers in Nederland in gesprek over de oprechte en terechte zorgen van werknemers. Op veel plaatsen waar er een cao van toepassing is weten wij nieuwe (tussentijdse) afspraken te maken over een eerlijke verdeling van lusten en lasten. Een eerlijke compensatie van de inflatie waar mensen mee worden geconfronteerd. Bij Spotta onderhandelen vakbonden helaas niet over de arbeidsvoorwaarden. Bij Spotta is geen cao van toepassing en worden de afspraken gemaakt via de ondernemingsraad. Dat vinden wij jammer én een beetje raar.
Het is in Nederland namelijk goed gebruik dat de vakbond, vertegenwoordigd door een onderhandelaar die niet in dienst is van het bedrijf, namens de werknemers met de werkgever onderhandelt over arbeidsvoorwaarden. Deskundig, professioneel en effectief.
Bovendien zien we dat afspraken die gemaakt worden tussen werkgevers en de vakbonden duurzamer zijn en kwalitatief beter voor de werknemers in het bedrijf.

Loonafspraak ondermaats

De loonafspraak die tussen werkgever en de ondernemingsraad is gemaakt vinden wij volstrekt ondermaats. In deze tijden van ongekende inflatie betekent het accepteren van een dergelijke afspraak achteruithollen in koopkracht, onbestaanbaar. Het eerder uitkeren van de winstuitkering is wat ons betreft ook geen serieuze oplossing voor een probleem dat de directie dus wel erkent. Als oplossing voor inflatieproblemen biedt jullie werkgever een sigaar die regelrecht uit eigen doos komt. Niet serieus te nemen, vinden wij. Als vakorganisatie vinden wij dat de medewerkers bij Spotta beter verdienen en nemen het initiatief om de werknemers in het bedrijf te organiseren. 

Teken de petitie! Laat jouw mening weten


Jullie verdienen het 

Het cao-akkoord van NS bevestigt wat wij als vakbonden al langer roepen: wanneer wij ons als werknemers in het bedrijf organiseren kunnen wij dingen in beweging krijgen. Dan kunnen we vragen en uitonderhandelen waar we recht op hebben. Niet om stennis te schoppen, maar omdat tegenmacht goed is! Teken met deze link de petitie van CNV Vakmensen om jouw werkgever op te roepen in te gaan op de uitnodiging van CNV Vakmensen om te spreken over loon en koopkracht. Teken de petitie zelf, maar vraag ook jouw collega's om deze petitie te tekenen. Samen verdienen we het! Samen staan we sterk!" 

Mede namens kaderlid Dennis Overmars,
Anthony Williams, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 1871 1343 / a.williams@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error