Al het nieuws

Raadpleging sociaal plan Mediahuis

De afgelopen weken heeft CNV Vakmensen overleg gehad met Mediahuis Nederland over een sociaal plan. Op de afdelingen B2B en B2C worden reorganisaties voorbereid waar dit sociaal plan op van toepassing zal zijn. Wij vragen nu aan onze leden wat zij van het sociaal plan vinden.
Begin juni zijn we door Mediahuis Nederland geïnformeerd over de voorbereiding van een tweetal reorganisaties. De adviesaanvragen hiervoor waren al naar de ondernemingsraad gestuurd. Naar aanleiding van deze melding zijn we samen met de andere vakbonden in overleg gegaan met Mediahuis Nederland over een sociaal plan.

Sociaal plan
Mediahuis Nederland wil een sociaal plan afsluiten specifiek alleen voor de reorganisaties op de afdelingen B2B en B2C. De verwachting was een aantal maanden geleden dat er geen grote veranderingstrajecten meer ingezet zouden gaan worden. Voor de invulling van de nieuwe afspraken heeft Mediahuis Nederland het oude vorige sociaal plan als uitgangspunt genomen.

Afspraken
De belangrijkste afspraken voor het nieuwe sociaal plan zijn:
  • Het sociaal plan geldt alleen voor de aangekondigde reorganisaties op de afdelingen B2B en B2C;
  • Er is een opleidingsbudget beschikbaar voor elke medewerker die boventallig wordt;
  • De beëindigingsvergoeding is de wettelijk transitievergoeding vermenigvuldigd met een factor 1,5;
  • Een tekenbonus van een bruto maandsalaris.
Wil je de volledige tekst lezen van het sociaal plan? Kijk dan onder download, daar vind je als bijlage de volledige tekst van het sociaal plan.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 15 juli zullen de afspraken uit het nieuwe sociaal plan toegelicht worden. Deze informatiebijeenkomst zal in twee blokken plaatsvinden. In verband met de maximaal aantal personen dat bij een aanwezig kan zijn in verband met de voorschriften van het RIVM, zijn er twee tijdsblokken gereserveerd:
  • Woensdag 15 juli van 9.00 tot 10.30 uur
  • Woensdag 15 juli van 11.00 tot 12.30 uur
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Marijke Hasselman (m.hasselman@mediahuis.nl) als reply op de uitnodiging die door Mediahuis zal worden verstuurd. Je ontvangt vervolgens van Mediahuis een bevestiging van je aanmelding en tijdsblok waar je bent ingedeeld. Ook niet-leden worden nadrukkelijk uitgenodigd om de bijeenkomst te bezoeken.

Stemming
Het laatste woord is altijd aan jullie. Als lid van CNV Vakmensen mag jij aangeven wat jij van de afspraken voor het nieuwe sociaal plan vindt. Dit doe je door jouw stem hiervoor uit te brengen. Werk jij op de afdeling B2B of B2C, maak dan gebruik van je stemrecht! Stemmen kan tot en met donderdag 23 juli 2020.

Wil jij je stem uitbrengen, klik dan hier.

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door.
Om je stem uit te brengen ga dan naar: https://bit.ly/323Dpuc

Reageren
Wil je naar aanleiding van deze nieuwsbrief reageren of heb je een vraag, neem dan contact met mij op.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Downloads