Eerste ronde cao-onderhandelingen Grafimedia

Op 30 november zijn de onderhandelingen voor de cao Grafimedia van start gegaan. De vakbonden en werkgevers hebben daarbij hun voorstellenbrieven nader toegelicht. Op dinsdag 14 en donderdag 16 december praten we weer verder. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Loonsverhoging

Voor aanvang van de onderhandelingen hebben we jullie gevraagd wat jullie graag geregeld willen zien in de nieuwe cao. Zo goed als iedereen gaf aan dat het wel tijd is voor een behoorlijke loonsverhoging. De werkgevers zeggen echter maar zeer beperkt ruimte hiervoor te zien. Op dat punt zijn er dus nog wel wat stappen te zetten.

Andere voorstellen

Naast een fatsoenlijke loonsverhoging hebben we natuurlijk ook andere voorstellen gedaan. Zo willen we bijvoorbeeld graag de RVU-regeling uitbreiden, meer aandacht voor opleidingen, een thuiswerkregeling, en minder flexibiliteit in de sector. Je kunt de volledige voorstellenbrieven van CNV Vakmensen en die van de werkgevers in de bijlagen vinden.

Meepraten over jouw cao

Op de cao-pagina van Grafimedia kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Ga direct naar de cao-tijdlijn.
www.cnvvakmensen.nl/industrie/grafimedia/cao-grafimedia

Maak gebruik van deze optie en wijs ook je collega's erop. Je hoeft geen lid te zijn om mee te kijken en te doen. Meebeslissen is uiteraard alleen voor leden, dus voor jou!

We houden jullie op de hoogte!

Peter Bloemendaal,
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2047 1887
E: p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl

Downloads