Update cao onderhandelingen Ketjen

De eerste twee onderhandelingsronden hebben plaats gevonden op 18 januari en 6 februari. Tijd voor een update.

De werkgever en de bonden hebben hun voorstellen aan elkaar toegelicht. Deze voorstellen vroegen om verduidelijking en deze is, voor zover dit mogelijk was, gegeven. De werkgever heeft twee voorstellen gedaan waar we goed over moeten nadenken.

Flexibel roosteren

De werkgever wil flexibeler kunnen gaan roosteren. Dit om de opname van verlofuren, parttime werken, DI uren en geboorte- en ouderschapsverlof beter op te kunnen vangen. Hierbij wil de werkgever afwijken van het standaard 5 ploegenrooster. Om dit te kunnen doen moet duidelijk zijn welke toeslag er betaald moet worden voor de uren die gewerkt worden in de avond en de nacht. Nu staat dit niet in de cao.

Loonsverhoging

De werkgever wil de manier waarop de loonsverhoging tot stand komt gelijk trekken met de wijze waarop dit wereld wijdt binnen Ketjen gebeurt. Dit betekent dat er wordt uitgegaan van een door Ketjen vastgesteld budget. Hieruit wordt een inflatie compensatie en een merit verhoging betaald.

Vervolg

Je begrijpt dat bovenstaande voorstellen nogal wat voeten in de aarde hebben. Wij zullen ons beraden op de vraag in hoeverre we hierin mee willen gaan. Dinsdag 13 februari praten we verder.

Als bijlage stuur ik de voorstellen van de werkgever.

Als jij op- of aanmerkingen hebt dan kun je deze aan mij of één van de kaderleden doorgeven.  

 

Namens de kaderleden,

Met vriendelijke groet,

Henk Jongsma,


h.jongsma@cnvvakmensen.nl

06-22383073.

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error