Uitslag cao Shell

De uitslag van de stemming over het onderhandelingsresultaat is bekend. De leden van beide bonden hebben het resultaat opnieuw verworpen. We gaan in beraad voor het vervolg. Zodra er meer nieuws is, horen jullie dit van ons.

Uitslag stemming cao Shell

Op donderdag 23 juni 2022 hebben wij ledenvergaderingen gehouden waarin het onderhandelingsresultaat voor de cao in stemming is gebracht. Daarnaast zijn er veel stemmen de afgelopen weken per mail binnengekomen.

De uitslag van de stemming bij FNV is als volgt: 24% voor en 76% tegen.

De uitslag van de stemming bij CNV Vakmensen is als volgt: 41% voor en 59% tegen.

Dat betekent dat het onderhandelingsresultaat door de leden van beide bonden opnieuw is verworpen. Punten die terug komen uit de stemformulieren en de ledenvergadering zijn dat het opschuiven van de overgangsmaatregelen nu een nieuwe groep medewerkers treft, met name operators die +/- 5 jaar in dienst zijn. Iets wat opnieuw tot ontevredenheid leidt gezien het weglopen van personeel en toenemende werkdruk. Een ander punt wat veelvuldig terugkomt is dat de algemene loonsverhoging te veel onzekerheid geeft en mensen op dit moment gezien de hoge inflatie meer verwachten dan 2.7% voor 2022.

Het vervolg:

Nu het resultaat opnieuw is afgewezen, zullen we met Shell in overleg gaan om de uitslag te bespreken. Zodra we hierin meer nieuws te melden hebben, horen jullie van ons.

Namens de onderhandelingsdelegatie,

Ali Gunduz                               Johann Honders

FNV Procesindustrie                CNV Vakmensen

E. ali.gunduz@fnv.nl                E: J.honders@cnvvakmensen.nl

Meepraten op cao-pagina

Op de  website van CNV Vakmensen kun je het hele cao-traject volgen en ook je mening delen, reageren op anderen of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina 

Nog geen lid? Word lid en beslis mee over de cao.

Downloads