Tweede ronde cao-onderhandelingen AnQore

Op woensdag 24 mei 2023 heeft het tweede CAO-overleg tussen werkgever AnQore en vakbonden FNV, CNV, Synergo-vhp, De Unie en ABW plaatsgevonden.

De insteek van de bonden

De vakbonden geven aan de loonparagraaf als hoofdonderwerp van deze CAO ronde te beschouwen en stellen met name voor om de onderhandelingen op dit onderwerp te richten. Ook AnQore herkent dit als belangrijkste onderwerp. Het bewaken van de financiële resultaten is voor AnQore altijd van belang en is binnen de zeer uitdagende bedrijfscontext van 2023 van bovengemiddeld belang.

Voorstel AnQore

Daarom heeft AnQore de bonden voorgesteld om de salarisverhoging op tweemomenten door te voeren: het grootste deel van loonstijging per 1 juli 2023 en het overige deel per 1 januari 2024. AnQore heeft een forse loonstap gemaakt om in het onderhandelingsproces snel nader tot elkaar te komen en heeft het loonbod verhoogd van 5% naar 7,5% (resp. 5% loonsverhoging per 1 juli 2023 en 2,5% per 1 januari 2024).

Wat willen de bonden

De vakbonden houden vast aan de in de eerste onderhandelingsronde genoemde10%: 6% per1 juli 2023 en 4% per 1 januari 2024.Op verzoek van de vakbonden zal AnQore de huidige bedrijfssituatie nader toelichten aan de medewerkers voordat het derde CAO-overleg zal plaatsvinden.De vakbonden zullen informatie ophalen bij hun achterban over de voortgang van het onderhandelingsproces.

Heb je vragen of wil je reageren? Klik hier voor de cao-pagina op de website.

Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2902 3284 / e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error