Staking Forbo Flooring gaat door

Vandaag alweer dag 12 dat er wordt gestaakt bij Forbo Flooring. Zelfs veel regen en een verkeersinfarct vlak bij de fabriek houdt de stakers niet tegen om zich in te schrijven en een bakje koffie te komen doen. Respect voor alle stakers die zich niet van de wijs laten brengen door mails van directie en achter hun eisen blijven staan. En goed om te zien dat iedereen actiehesjes en sjaals draagt.

Mail van jullie werkgever

Ook vandaag liet de werkgever weer van zich horen. Er wordt aangegeven dat vakbonden een overleg met de werkgever afwijzen. Het tegendeel is echter waar. Ze vertellen weer eens de halve waarheid. We hebben na het verbeterde eindbod contact gezocht met Forbo om te zien of er te praten valt over het eindbod. Dat was niet het geval. Ze hebben gelijk de deur daar voor dicht gegooid en gezegd dat er verder niet over te praten was.

Wat betreft dat gesprek met medewerkers. Dat is iets wat we met alle plezier willen doen nadat we een overeenkomst hebben over de nieuwe cao en dat noemen ze niet in hun communicatie.

Wat betreft het voorleggen van het verbeterd eindbod. Voor de collega’s die momenteel aan het werk zijn is wel duidelijk hoe ze over het eerste eindbod, dat de werkgever heeft uitgebracht, denken en ook hoe een verbeterd eindbod dan door hun beoordeeld wordt.

Voor ons is het van belang om te weten hoe jullie, de actievoerders, denken over het verbeterd eindbod en dat is afgelopen vrijdag gedaan. Daaruit blijkt dat het overgrote merendeel het verbeterd eindbod onvoldoende vonden.

De werkgever is van harte welkom om te komen praten met de stakers en hun mening te horen. Iedere dag zijn de stakers op de parkeerplaats te vinden. Ook morgen tussen 07.30 en 09.00 uur. De koffie zal klaar staan.

Woensdag

Het blijft belangrijk dat jullie werkgever ziet dat er veel stakers zijn. Dus jullie worden morgenvroeg allemaal verwacht op de parkeerplaats. Er wordt niet iedere dag een foto gemaakt van het stakingsformulier, maar jullie moeten je wel iedere dag melden bij Piet.
Morgen horen jullie meer over de invulling van de donderdag. Het beloofd leuk te worden.

Donderdag starten we om 12.00 uur. Lekker uitslapen die ochtend.

Belangrijk

Jullie werkgever heeft aangegeven dat deze maand de stakingsdagen nog niet worden ingehouden op jullie salaris. Dat betekent dat volgende maand een behoorlijk deel van je loon wordt ingehouden. Zorg dat je de stakingsuitkeringen van de vakbond niet meteen uitgeeft maar bewaart tot de volgende salarisbetaling. De stakingsuitkeringen van vorige week worden deze week betaald.

Hank Oomkes
Bestuurder CNV Vakmensen
h.oomkes@cnvvakmensen.nl

Nicole Engmann (tijdelijke waarneming wegens ziekte Hank)
n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error