Staking Forbo Flooring

Het was alweer de tiende stakingsdag vandaag bij Forbo Flooring. In plaats van een fluitprotest hebben we ditmaal een stille tocht gewandeld. We kijken terug op een succesvolle stakingsdag, helaas hebben de acties tot nu toe nog niet tot een cao resultaat geleid.

Het was een bijzondere dag vandaag, de directie heeft namelijk een verbeterd eindbod neergelegd bij de werknemers en hoopte hiermee dat de staking wel voorbij zou zijn. Niets bleek minder waar. Dit eindbod is besproken met jullie en er is volmondig aangegeven dat dit onvoldoende is. Dit betekent dat we dus door zullen gaan met het voeren van acties, tot de directie wel aan onze eisen tegemoet komt. 

De keuze van de directie om een nieuw eindbod neer te leggen, zonder in overleg te treden met de vakbonden is ook bijzonder. Het lijkt er wel op dat de directie de grens aan het opzoeken is wanneer een nipte meerderheid in zal gaan stemmen, om maar van die staking af te komen. Wij zouden het veel sierlijker vinden als er gesproken wordt met de vakbonden over zaken die jullie al jaren dwars zitten. Laat de directie nu maar eens met concrete verbeteringen komen en laat ze de vakbonden serieus nemen in hun positie.

Staking volgende week
We gaan door met actievoeren om duidelijk te maken dat wij een goede cao willen. We komen op maandag 20 maart weer bij elkaar op de parkeerplaats om 07.30 uur en leggen dan het werk neer tot maandag 27 maart 06.00 uur. Stakers kunnen zich iedere ochtend inschrijven tussen 07.30 uur en 09.00 uur. 

Hank Oomkes
Bestuurder CNV Vakmensen
h.oomkes@cnvvakmensen.nl 

Nicole Engmann (tijdelijke waarneming wegens ziekte Hank)
n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl 

Benieuwd hoe de stille tocht bij Forbo Flooring BV verliep?

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error