Overgrote meerderheid vóór cao Lyondell 2022-2024

Op 31 januari bezocht een redelijk aantal leden onze fysieke ledenraadpleging, waar vakbonden het nieuwe eindbod toelichtten. Het was prettig om direct van jullie te horen wat jullie van de afspraken vinden. Daarnaast stemde een groot deel van de leden online. Bij beide vakbonden is er een grote meerderheid van de leden voor de nieuwe cao. Dat betekent dat de nieuwe cao tot 31 maart 2024 rond is. In de komende periode willen bonden werken aan een nog stevigere positie bij Lyondell waardoor we sterk staan in aanloop naar de volgende cao onderhandelingen en moeten de afspraken verder uitgewerkt worden.

Terugblik op de onderhandelingen    

Vakbonden zijn tevreden dat er met de nieuwe cao rust en zekerheid geboden wordt en kijken terug op een intensief cao-traject. Er is uitvoerig overlegd met jullie directie in de afgelopen maanden en tijdens de eerste bijeenkomst in december was de zaal letterlijk te klein voor alle belangstellende leden. FNV en CNV bedanken hun actieve kaderleden voor hun actieve bijdrage tijdens het hele traject en grijpen de gelegenheid aan om FNV vakbondsbestuurder Egbert Schellenberg die dit jaar voor het laatst betrokken was bij de cao, nogmaals in het zonnetje te zetten.

Waarom heeft Lyondell eindbod verbeterd?  

Tijdens de bijeenkomsten vroegen verschillende leden waarom de directie uiteindelijk met betere afspraken kwam. Wij denken dat de belangrijkste reden is, dat Lyondell heeft gevoeld dat onze leden zich samen hebben verenigd achter FNV en CNV. Dit was merkbaar in een forse ledengroei, in goede opkomst bij de bijeenkomsten en vanwege het feit dat de cao leefde op de werkvloer. Natuurlijk zullen ook andere zaken als de krapte op de arbeidsmarkt en de behoefte aan rust op de werkvloer mee gespeeld hebben maar de kracht van vakbonden is het collectief. Met hoe meer leden we zijn die ook bereid zijn om naast de bonden te staan als dat nodig is, hoe beter de afspraken die we kunnen maken. 

Versterking gevraagd uit Maasvlakte

De BoMa heeft één cao maar heeft vooral actieve kaderleden uit de Botlek. We zijn nog op zoek naar enthousiaste leden uit de Maasvlakte om onze gezamenlijke kadergroep te versterken. Met de kadergroep zullen we in de komende periode bekijken hoe we als bonden de uitwerking van het generatiepact oppakken en het vakbondswerk invullen. Grijp je kans en doe mee! Interesse? Spreek één van de kaderleden aan of stuur ons een mail.

Ook willen we je attenderen op onze cao pagina waar je de nieuwsbrieven nog eens kan terug lezen en je een reactie kan achterlaten.

Namens de gezamenlijke cao delegatie van CNV Vakmensen en FNV Procesindustrie,

Joop Oskam en Marco Peters (kaderleden CNV)

en

Jelmer Hoogland
Bestuurder CNV Vakmensen
j.hoogland@cnvvakmensen.nl

en

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
d.kraan@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error