Overgangs-cao Avient aangenomen

De leden van CNV Vakmensen die nu werkzaam zijn bij DSM Protective Materials hebben de overgangs-cao Avient goedgekeurd. In het document zijn afspraken gemaakt over een werkgelegenheidsgarantie, pensioenen en de winstdelings- en optieregeling. De overgangs-cao was nodig omdat het onderdeel DPM wordt overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Avient.

Niet alleen de CNV-leden hebben de overgangs-cao aangenomen. Ook de leden van de overige bonden (FNV, de Unie en Synergo-VHP) die overgaan naar het Amerikaanse bedrijf hebben ermee ingestemd. De nieuwe eigenaar zal de huidige cao en arbeidsvoorwaarden toepassen en respecteren tot en met het einde van de looptijd (30 september 2023). Daarna zal Avient met de vakbonden een eigen cao afspreken.
Wat is er in de overgangs-cao verder geregeld. Kijk in de bijlage voor de precieze afspraken.

Veranderingen DSM
Medewerkers die in dienst waren van DSM en werkzaam zijn bij DPM gaan straks dus over naar het Amerikaanse bedrijf Avient. Afgesproken is dat na het verlopen van de DSM cao (30 september 2023), er een eigen Avient cao zal komen. Daarin zullen de vakbonden nieuwe afspraken maken met de nieuwe eigenaar over arbeidsvoorwaarden. Daarom is het van belang dat veel medewerkers lid zijn van een vakbond, zodat we genoeg kracht hebben tijdens die onderhandelingen. Ik roep jullie op om je niet georganiseerde collega’s hierop attent te maken. Ga met ze in gesprek en wijs ze op het belang van een sterke vakbond in het nieuwe bedrijf. Want alleen samen zijn we sterk.

Kaderlid
Ook is het van belang dat we ook bij Avient een sterke vertegenwoordiging hebben, een sterk kader. Ga je over naar Avient? Geef je dan op als kaderlid van CNV Vakmensen. In deze functie vertegenwoordig je onze beweging op de werkvloer, ben je het gezicht van CNV, ben je de ogen en oren van de bestuurder. Daarnaast kun je invloed uitoefenen als bijzit bij de onderhandelingen volgend jaar voor een eigen Avient-cao.
Wil je meer doen en opkomen voor je collega’s namens CNV Vakmensen. Laat het mij dan weten.

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl            
M: 06-29023284

Downloads