Onderhandelingen eerste Envalior cao begonnen

De vakbonden en Envalior hebben afgelopen dinsdag gesproken over een nieuwe cao. Daarbij zijn de voorstellenbrieven van de bonden en de werkgever besproken. Concrete voorstellen voor bijvoorbeeld een loonsverhoging heeft Envalior niet gedaan.

De vakbonden FNV, CNV Vakmensen, Synergo VHP en De Unie hebben onder andere hun looneisen op tafel gelegd. De bonden willen daarnaast ondermeer een hogere reiskosten- en thuiswerkvergoeding, nieuwe functiewaardering van medewerkers en een nieuw beoordelingssysteem.

Business update
Envalior heeft bij de eerste onderhandelingsronde de vakbonden bijgepraat over de stand van zaken bij het bedrijf. Dat was een algemene informatieronde. Cijfers over bijvoorbeeld de omzet heeft het bedrijf daarbij niet gegeven. De werkgever heeft aangegeven bij de volgende onderhandelingsronde op 29 september met een reactie te komen op de voorstellen van de vakbonden. Dan zal Envalior ook met een eerste bod voor een loonsverhoging komen.

Samen sterk
Samen met je collega’s Ate van Hooff (Geleen) en Mans Hogenberg (Emmen) onderhandelen we nu over de eerste cao Envalior. Het is van groot beland dat we een grote achterban hebben zodat we onze stem luid en duidelijk kunnen laten horen. Langs deze weg doe ik ook een oproep aan je om collega’s, die niet georganiseerd zijn, te vragen lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe meer kracht Ate, Mans en ik kunnen gebruiken tijdens de onderhandelingen over jullie arbeidsvoorwaarden én arbeidsomstandigheden. 

Kaderlid
Mocht je zelf ook meer voor onze beweging willen doen? Wil je ook kaderlid worden, zodat we nog sterker worden bij Envalior? Laat het dan weten.  Zorg jij ervoor dat we straks samen sterk staan? Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons dan horen. Dat kan per mail of via jouw cao-pagina.
Mede namens Ate van Hooff en Mans Hogenberg.

Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 29 02 32 84
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Heb je nog vragen of opmerkingen aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error