Al het nieuws

Onderhandelingen cao Nedmag van start gegaan

Op 25 mei jl. spraken de onderhandelingsdelegaties van de werkgever en de vakbonden voor het eerst met elkaar over de inzet voor de nieuwe cao. Tijdens een bijeenkomt die zo’n twee uur duurde hebben we de basis gelegd voor een vervolggesprek dat inmiddels gepland staat. In deze nieuwsbrief praten we je graag kort bij. 

Tijdens de bijeenkomst heeft de werkgever een toelichting gegeven op het bedrijfsresultaat van de afgelopen periode en heeft hij de context waarin de onderneming zich begeeft geschetst. Een context die natuurlijk gepaard gaat met de nodige uitdagingen, maar vooral ook een context vol kansen. Een verhaal met mooie concrete aanknopingspunten op het gebied van innovatie en duurzaamheid waar wij vooral veel optimisme over de toekomst in horen doorklinken.

Ook is er een toelichting gegeven op de inzet van de afdeling HR in de afgelopen én toekomstige periode. De vakbonden hebben hierdoor een mooi doorkijkje gekregen in de plannen van HR op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

De vakbonden aan zet

De vakbonden hebben na deze introductie de gedachte achter de verschillende voorstellen toegelicht. Gezien er deze keer twee voorstellenbrieven waren, één van CNV Vakmensen en één van FNV, was er genoeg toe te lichten en te bespreken. We hebben de brieven per onderwerp behandeld en eventuele vragen van werkgeverszijde beantwoord.

Werkgever heeft geen voorstellen

Vanuit werkgeverszijde zijn er geen concrete voorstellen gedaan tot het aanpassen van de cao. Jullie werkgever heeft aangegeven dat ze de cao zoals deze nu is goed vinden. Op dit moment is het dus gissen naar de inhoudelijke reactie op de voorstellen van de beide bonden. We wachten af tot de volgende ronde om meer duidelijkheid te krijgen over de richting waarin we bewegen.

Eerste échte onderhandelingsronde

Op dinsdag 21 juni komen de vakbonden en de werkgever opnieuw bij elkaar om de inzet van de werkgever te bespreken. Dan zullen we ook zien op welke onderdelen wij overeenstemming hebben en op welke punten wij nog nader tot elkaar zullen moeten komen. Kortom; dan kunnen wij echt met elkaar onderhandelen.

Na afloop van deze ronde onderhandelingen zullen we jullie opnieuw voorzien van een update in de vorm van een nieuwsbrief.

Mocht je vragen hebben over deze nieuwsbrief, de inzet van de vakbonden of anderszins opmerkingen hebben? Neem dan contact op met de kaderleden van de vakbond of zoek contact met de bestuurder. We staan je graag te woord!

Cao-traject online

Op de cao-pagina is nu de cao-tijdlijn actief. Tijdens het hele traject kun je meepraten, je vragen stellen of reageren. Zo heb jij, samen met jouw collega's, invloed op de cao. Klik hier om direct naar de cao-pagina te gaan

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl