Al het nieuws

Onderhandelingen nieuwe cao Nedmag gaan van start

De afgelopen periode hebben wij tijdens twee ledenvergaderingen de inzet bepaald voor de nieuwe cao Nedmag. In dit nieuwsbericht lees je er meer over.

Tijdens de ledenvergaderingen, waar ook niet-leden overigens welkom waren, hebben we met elkaar gesproken over de inzet voor de nieuwe cao. Natuurlijk gaat het dan over een loonsverhoging, maar ook hebben we met elkaar gesproken over andere onderwerpen.

Wat is de inzet van CNV Vakmensen?


We vinden het belangrijk dat er aandacht is voor de werk en privé balans. Zeker naarmate je ouder wordt en het werken in onregelmatige diensten een steeds grotere wissel trekt op je welzijn is het van belang dat je voldoende tijd hebt om te herstellen. Tijdens de komende onderhandelingen willen we hier concrete afspraken over maken.

Vitaliteit is niet alleen van belang wanneer je ouder wordt. Ook voor jongeren is dit een belangrijk onderwerp en dus willen we afspraken maken over preventieve maatregelen. We stellen bijvoorbeeld voor een vitaliteitsbudget beschikbaar te stellen van waaruit je een sportabonnement zou kunnen vergoeden.

Vakbonden onderhandelen samen


In eerdere cao trajecten ontvingen de leden één brief van het FNV als start van de onderhandelingen. In dit traject kiezen we voor twee brieven. Op deze manier is duidelijker te zien op welke onderwerpen de beide bonden zich onderscheiden. Uiteindelijk zullen de vakbonden (kaderleden en bestuurders) wel in gezamenlijkheid onderhandelen en komen tot één pakket aan afspraken die gelden voor alle werknemers in het bedrijf die vallen onder de cao. Samen uit, samen thuis.

Cao-traject online

Op de cao-pagina is nu de cao-tijdlijn actief. Tijdens het hele traject kun je meepraten, je vragen stellen of reageren. Zo heb jij, samen met jouw collega's, invloed op de cao. Klik hier om direct naar de cao-pagina te gaan

In de bijlage van dit nieuwsbericht tref je de volledige voorstellenbrief. Mocht je naar aanleiding van het lezen hiervan nog vragen hebben? Neem dan gerust contact op met mij of met CNV Kaderlid Gert-Jan Bakker. We staan je graag te woord.

Mede namens CNV Kaderlid Gert-Jan Bakker,

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl

Downloads