Meerderheid leden stemt in met eindbod cao Arkema Vlissingen

Een meerderheid van de leden heeft afgelopen donderdag tijdens de ledenraadpleging ingestemd met het eindbod van Arkema Vlissingen. Dat was voor de meesten wel met gemengde gevoelens, omdat de directie in het eindbod op belangrijke punten ook niet tegemoet is gekomen aan de leden.

Loonsverhoging

Het goede nieuws is natuurlijk dat er op korte termijn een aanzienlijke loonsverhoging zal volgen, gedeeltelijk met terugwerkende kracht. De loonsverhoging van 4% over de periode juli 2022 tot en met december 2022 zal als eenmalige worden uitgekeerd. Per 1 januari 2023 betreft het een loonsverhoging van 9,2%.  Jullie zullen nog geïnformeerd worden wanneer de eenmalige uitbetaald zal worden, maar wij sturen uiteraard op februari. Het volledige eindbod tref je aan in de bijlage. Al die afspraken zullen dus in de nieuwe cao terecht komen.

Werkdruk en looptijd

Veel leden hebben donderdag opnieuw aangegeven dat ze zich zorgen maken over de werkdruk en de vrees voor bezettingsproblemen. Wij delen die zorgen. Wij hadden daarom ook de voorkeur voor een cao met een kortere looptijd of meer toezeggingen over werkdrukvermindering.
Hoewel wij pas in het najaar weer om tafel gaan voor een nieuwe cao, neemt dit niet weg dat wij in de tussentijd altijd namens jullie belangrijke zaken kunnen aankaarten bij de directie. Neem daarom vooral contact met ons op als er wat speelt. Ook zullen wij tijdens periodieke gesprekken met Arkema gedurende dit jaar een vinger aan de pols houden.

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen over de nieuwe cao, neem dan gerust contact op met één van de bestuurders, Hubert Koetsveld of Peter Vlaming. Je kan het hele cao-traject nog eens bekijken op de cao-pagina

Hubert Koetsveld, 06 2886 6579 / h.koetsveld@cnvvakmensen.nl 
Peter Vlaming: 06 5329 5256 / p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error