Ledenbijeenkomst en stemming over nieuwe cao BMI

Graag nodigen we jullie uit voor de ledenraadpleging over het principeakkoord de nieuwe cao BMI op donderdag 8 juni 2023. Jullie stemmen dan over deze nieuwe cao BMI, waarin de cao Icopal in opgaat, aansluitend aan de voorlichtingsbijeenkomst van 12.30 uur en 14.15 uur.

Cao-partijen Icopal en Monier, en de medezeggenschap zijn sinds herfst 2021 constructief met elkaar in beraad geweest over de fusie van de Icopal en Monier bedrijven. Richting een nieuwe organisatievorm en de dan van toepassing zijnde collectieve arbeidsvoorwaarden. De cao BMI dus.

Dank!

Het was overleg met grote inzet en inbreng van de vakbondsdeskundigen arbeidstijden en toeslagen Erwin van Zandvoord (FNV) en functiewaardering Ron Peters (FNV) en Klazina Tulner (CNV). Met een grote bijdrage en hard werken door onze kaderleden Henk Bouwers, Klaas Banga en Jacques Beerens. Een enorm intensief traject met heel veel overleggen, vanaf september 2022, en uiteindelijk vooral in het 1e halfjaar van 2023. Dank aan jullie allen voor jullie geweldige inzet!


Principeakkoord

Een principeakkoord is het, want het resultaat mag er zijn. Jullie arbeidsvoorwaarden, regelingen, toeslagen, en die van de Monier werknemers, zijn keurig verwerkt in de nieuwe cao.

Struikelblok was lang de premieverdeling pensioen. BMI wilde dat Icopallers 1/3e gingen betalen, en dat is een slag meer dan nu. Voor het verschil in percentage krijgen jullie een compensatie voor onbepaalde tijd, zo lang als je in dienst bent. Goed opgelost dus.

Waar is dan dat principeakkoord? Dat is de hele nieuwe cao-tekst. Dat is een samenhangend geheel. We kunnen hier moeilijk losse delen uit halen. Inhoud en volgorde zijn gebaseerd op de cao Icopal.

Kijk & Vergelijk

Zie verder de Kijk & Vergelijk. Let hier even op. Het lijkt of je 75 leeftijdsdagen kwijt raakt. In de regel erna zie je dat je ze anders gaan heten en dat je dan 124 DI-dagen hebt. Voor werknemers van 54 jaar en ouder een overgangsregeling. Nog een plus: jullie krijgen er 2 ADV-dagen bij zodat jullie in de nieuwe cao netjes op de 38-urige werkweek komen.

Ledenraadpleging over het resultaat
Op 8 juni aanstaande zullen we een toelichting geven over de concept cao voor Monier, daarna kunnen de leden van CNV en FNV hun stem uitbrengen over de gemaakte afspraken. We zien je graag op een van de geplande bijeenkomsten donderdag. Meld je vooraf zoals gewoonlijk aan bij Klaas Banga. 

Vriendelijke groet, 

Hank Oomkes
bestuurder CNV Vakmensen

m: h.oomkes@cnvvakmensen.nl
i: www.cnv-ledenwerven.nl
t: 06 5160 2057

Downloads