Leden Yara nipt voor nieuwe CAO

Hoe nu verder? Resultaat valt bij velen slecht.

Uitslag van de digitale stemming

Iets minder dan de helft van het aantal stemgerechtigden heeft gereageerd.

Van de uitgebrachte stemmen is 54% voor het akkoord 46% stemt tegen. Formeel is er dus een meerderheid voor deze cao. We gaan Yara dit meedelen.

De vraag is wel of het draagvlak voor het akkoord zodanig is dat direct tekenen voor de nieuwe cao de aangewezen optie is. Yara kan ons daartoe dwingen, maar uit de ledenraadpleging is duidelijk geworden dat er veel onrust op de werkvloer is en dat dit akkoord geen bijdrage levert aan het beteugelen hiervan.

Opnieuw in gesprek met Yara

We hebben tijdens de ledenraadpleging aangegeven ongeacht de uitslag van de stemming opnieuw met Yara hierover in gesprek te gaan.
Veel leden hebben verduidelijkt waarom zij tegen dit akkoord zijn. Die gegevens zijn een goede input voor deze gesprekken.
Onze dank voor jullie openheid!

Loonresultaat

Over het loonresultaat zijn jullie verdeeld. Sommigen vinden dat veel te laag. Er zijn ook stemmers die het een reëel bod vinden en daar prima mee kunnen leven. We gaan op korte termijn opnieuw in gesprek met Yara. Leiden deze gesprekken niet tot het gewenste resultaat dan nodigen we jullie uit voor een nieuwe ledenbijeenkomst, waarin we vormen van actie gaan bespreken.

Cao-pagina

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen: Cao Yara Sluiskil | CNV Vakmensen

Mede namens Iloy Duysserinck en Rudy Harding,

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5329 5256
E p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error