Fibrant beweegt niet bij tweede onderhandelingsronde cao

Fibrant en de vakbonden zijn bij het tweede cao-overleg niet nader tot elkaar gekomen. De werkgever houdt vast aan 6,25 procent voor 15 maanden. De vakbonden willen 10 procent loonsverhoging voor een jaar.

Fibrant was afgelopen maandag aan zet om naar de bonden toe te reageren. Tijdens dit overleg zijn veel punten de revue gepasseerd. Op veel punten gaan we er wel uitkomen.

Geen kers, geen taart
De kers op de taart blijft echter achterwege: Fibrant handhaaft haar loonbod van 6,25 % voor 15 maanden. Dat moet in 2 stappen gebeuren aldus de werkgever: 5% per 1 april 2023 en 1,25% per 1 oktober 2023. De gezamenlijke bonden willen 10% op jaarbasis om het koopkrachtverlies te beperken.

Kwakkelend
Fibrant beweegt dus niet op de looncomponent. Fibrant wijst naar de slechte financiele prestaties over het afgelopen jaar en het ontbreken van een florissante prognose. Kortom: een kwakkelend bestaan op bedrijfseconomisch vlak waarbij men wel aangeeft dat de moeder Highsun commitment blijft afgeven aan je werkgever Fibrant.

Jullie portemonnee
Wij als bonden houden vast aan jouw behoefte om de hoge inflatie te compenseren: namelijk een loonsverhoging met accent op koopkrachtbehoud. Jij en je collega's merken dagelijks de effecten van de gestegen prijzen. Fibrant zegt zich dit wel degelijk te realiseren maar komt niet over de brug.

Bezinning door Fibrant
Op 23 maart zitten we weer aan tafel. Fibrant wil ons dan meer informatie verstrekken over de financiele positie van het bedrijf. In de tussentijd gaat Fibrant ook kijken of ze met een verbeterd bod kan komen.

Jullie aan zet
Wij willen graag jouw mening horen. Hoe kijk jij naar de huidige stand van zaken bij de onderhandelingen? Laat het mij of kaderlid Peter Streutjens, die namens jouw en je collega's bij de onderhandelingen zit, weten. Je kunt mij bereiken per mail of via jouw cao-pagina.

Samen sterk
De moeizame onderhandelingen met Fibrant laten opnieuw zien, hoe belangrijk het is om een sterke vakbond aan de onderhandelingstafel te hebben. CNV Vakmensen is de afgelopen maanden fors gegroeid dank zij de inzet van jouw en de overige leden. Daardoor hebben we bij de onderhandelingen meer macht. Ik roep je op om op de werkvloer in gesprek te gaan met je collega's die niet georganiseerd zijn en geef ze deze nieuwsbrief. Wijs ook hen op het belang om lid te worden van de vakbond zodat we nog sterker worden aan de cao-tafel. Want alleen samen zijn we sterk. 

Mede namens Peter Streutjens,

Ed Leunissen
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error