Eindbod cao Hexion: uitslag stemming leden

11 november hebben CNV Vakmensen en FNV Procesindustrie het eindbod van Hexion ontvangen. Deze hebben beide vakbonden voorgelegd aan de leden, waar jullie digitaal op konden stemmen tot en met 30 november. Velen van jullie hebben een stem uitgebracht en hebben laten weten hoe jullie over het eindbod denken, dank hiervoor! In deze nieuwsbrief zullen we de uitslag toelichten en hoe het proces verder zal verlopen.

Uitslag stemming
Een meerderheid van de FNV leden heeft het eindbod afgewezen. Als voornaamste redenen wordt de loonsverhoging over het tweede jaar genoemd, die in geen verhouding staat tot de inflatie en de minimale verbetering op de opkomstdagen.
De meerderheid van de CNV leden heeft daarentegen ingestemd met het eindbod.
 
Hoe nu verder?
De uitslag van de stemming van de twee vakbonden verschilt van elkaar: FNV is niet akkoord, CNV wel. Wat nu? Beide vakbonden hebben de uitslag van de stemming inmiddels gecommuniceerd naar jullie werkgever. Het is nu aan Hexion om hierop te reageren. Ze kunnen bijvoorbeeld in gaan op het verzoek van FNV om ons weer aan de onderhandelingstafel uit te nodigen. We houden jullie uiteraard op de hoogte!
Ondanks dat de leden van CNV wel akkoord zijn met het eindbod, maakt CNV even een pas op de plaats. Als bonden vinden we het wenselijk dat de leden van beide vakbonden zich kunnen vinden in de nieuwe cao. Dit hebben we ook aan jullie werkgever laten weten. Het is nu aan Hexion hoe dit proces verder vervolgd wordt.

Online je cao-traject volgen
Op de cao-pagina kun jij altijd reageren, je vragen stellen en het laatste nieuws lezen over jouw cao. Ga hier direct naar de cao-pagina 
Heb jij een collega die wel wilde stemmen, maar nog geen lid is? Maak hem/haar dan lid, ga naar www.cnv-ledenwerven.nl/ en ontvang zelf een cadeaubon van €20,-. Tijdelijk betaald een nieuw lid in totaal € 20,23 voor zes maanden.

Namens de onderhandelingsdelegatie, tevens FNV Procesindustrie, 
Evert Jan van de Mheen, Micky van Loon en kaderlid Stanley Davies, CNV Vakmensen.
(m.vanloon@cnvvakmensen.nl)

Heb jij een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error