Eerste onderhandelingsronde cao Huntsman achter de rug

Op woensdag 24 mei hebben we voor de eerste keer gesproken over een nieuwe cao. In de eerste ronde leggen partijen doorgaans hun voorstellen op tafel. Ook wij hebben dat gedaan.

Constructief
Op een aantal punten hebben we goed over en weer onze standpunten uitgewisseld en ook de argumenten daarachter.  Maar op voorhand viel ook niet te verwachten dat het eerste overleg spannend zou worden.
Huntsman benadrukte dat we voor deels dezelfde belangen hebben. Dat kan best kloppen, maar hoe we die bereiken, daar zullen partijen ongetwijfeld verschillend over denken.

Speerpunten Huntsman
Voor Huntsman vormt een belangrijk punt de leeftijdsopbouw in relatie tot leeftijdgerelateerde regelingen. Ze hebben dat echter alleen maar genoemd, zonder daar met voorstellen voor te komen. Dat gaan ze de volgende keer doen. Wanneer je niet weet wat dat voor voorstellen zijn kun je ook niet bij voorbaat nee zeggen.

Vervolg
Het eerstvolgende overleg staat gepland op 20 juni. Dan zal er wel meer duidelijkheid komen van de kant van Huntsman en verwachten wij ook dat er een eerste loonbod op tafel komt te liggen. We hebben benadrukt dat we blij zijn dat we tijdig begonnen zijn, dat maakt de kans groter dat we op tijd een nieuwe cao hebben.

Geen goede cao zonder leden
Nog geen lid denk er eens over dat we te worden. Zorgen voor een goede cao dat doe jij door lid te worden. Samen sta je sterk en alleen samen kun je je sterk maken voor goede arbeidsvoorwaarden en als het moet een vuist maken. Jouw maandinkomen bepaalt je contributietarief. Afhankelijk van je inkomen varieert dat van €5,68 tot €20,42. Nieuwe leden betalen voor de eerste 6 maanden in totaal maar €20,23. Tel uit je winst.   

Johan Hovenga                               -             kaderlid CNV Vakmensen
Evert Jan van de Mheen                  -             vakgroepbestuurder CNV Vakmensen

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error