CNV leden stemmen voor nieuwe Envalior-cao

De leden van CNV Vakmensen bij Envalior hebben VOOR het onderhandelingsresultaat gestemd. Dat hebben we de werkgever laten weten. Daarmee is de eerste Envalior-cao een feit.

Tijdens drukbezochte ledenvergaderingen in Geleen en Emmen en per mail stemde ruim 86 procent van de stemmers voor het resultaat. In de komende weken gaan we de teksten van de cao aanpassen.

Afspraken
Het onderhandelingsresultaat werd behaald na vijf intensieve onderhandelingsronden. Daarin werd onder andere het volgende afgesproken. 

  • Looptijd: De nieuwe cao zal 12 maanden gelden van 1 oktober 2023 t/m 30 september 2024
  • Loon: De salarisschalen en de individuele salarissen worden per 1-1-’24 verhoogd met 7,5% en 1000 EUR nominaal (in geval van fulltime dienstverband). Hierdoor zullen de salarissen structureel stijgen met tussen de 10,01 en 8,13% (gemiddeld over alle schalen 9.03%).00
  • Indexatie overige arbeidsvoorwaarden: De persoonlijke toeslagen/ bijbetalingen, transitie toeslagen en BHV vergoeding worden met 7,5% geïndexeerd.
  • Loon voor periode oktober-dec 2023: Voor de maanden na het verstrijken van de vorige cao wordt een eenmalige compensatie van 1500 EUR (fulltime dienstverband) toegekend in januari 2024. Medewerkers die na 1 oktober gestart zijn krijgen dit pro rata voor de gewerkte periode in 2023.
  • Tegemoetkoming woon-werkverkeer: Per 1-1-'24 zal de vergoeding voor woon-werkverkeer omhoog gebracht worden van € 0,13 naar € 0,23 per km (dat is het dan geldende fiscale maximum) met een maximum afstand van 50 km enkele reis per dag. 
  • Ploegentoeslag: Per 1 januari 2024 zullen we de ploegentoeslag voor de 2-ploegendienst verhogen naar 14,5% en de 3-ploegendienst met eenzelfde percentage naar 21,5%. 

Kaderleden iets voor jou?
De cao is mede tot stand gekomen door je kaderleden Ate van Hooff en Mans Hogenberg. Zij hebben je vertegenwoordigd aan de onderhandelingstafel. De moeizame onderhandelingen geven aan dat het belangrijk is om een sterke vakbond te hebben. Daar hoort ook een sterke kadergroep bij. Wil jij ook meedenken over de koers van Envalior?
Wil jij ook opkomen voor goede arbeidsvoorwaarden voor jou en je collega’s? Wordt dan kaderlid. Want kaderleden zijn van groot belang. Zij zijn de ogen en oren van CNV Vakmensen op de werkvloer. Interesse? Neem dan contact op met Ate of Mans. Je kunt natuurlijk ook altijd met mij contact opnemen. Dat kan via de mail of via jouw cao-pagina.

Mede namens kaderleden Ate van Hooff (Geleen) en Mans Hogenberg (Emmen) van de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen.

Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen.
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
M: 0629023284

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error