Update cao Zeeland Refinery

In deze nieuwsbrief lees je meer over de laatste cao ronde van afgelopen vrijdag.

Cao overleg

Afgelopen vrijdag hebben wij met de onderhandelingsdelegatie gesproken met de werkgever. Dit naar aanleiding van het eerder afgewezen resultaat van onderhandelingen. In het overleg hebben we de diverse punten naar voren gebracht die jullie in de ledenvergaderingen hebben genoemd. Op deze teleurstellende middag is er geen nieuw resultaat geboekt. De werkgever heeft meer tijd nodig om tot verbeterde voorstellen te komen. Ook zijn er veel van de door jullie opgebrachte punten tijdens de vergadering doorgeschoven naar andere organen, zoals het shiftplatform. Daarom gaan we 20 januari 2022 opnieuw in overleg.

Extra toelage

In de onderhandelingen hebben we ook een vraag gesteld wat de stand van zaken is voor een eenmalige toelage voor de verhoging van de energiekosten. Op Twitter verscheen namelijk op 24 november 2021 een bericht van de CEO van Total Energies, Patrick Pouyanné. Zie hiervoor de bijlage.  

Tijdens het overleg bleek dat een dergelijke toelage niet heel serieus wordt genomen door jullie werkgever. Er wordt achter diverse redenen verscholen waarom dit waarschijnlijk niet van toepassing is voor jullie. En als het al van toepassing is, dan heeft dat gevolgen voor de cao, wat natuurlijk volledig haaks staat op het Twitter bericht van 23 november jl. Een sigaar uit eigen doos en een onderwaardering voor jullie en voor ons als vakbonden is dit onacceptabel. Wij verwachten dat ‘de bestuursorganen’ hierin voor het einde van het jaar hun verantwoordelijkheid nemen zoals ook opgedragen door de CEO van Total Energies.

Vervolg en meepraten

Als er ontwikkelingen zijn, horen jullie van ons. Anders verschijnt er na de 20ste van januari een volgende nieuwsbrief. Voor nu wensen wij jullie, naast een goede cao, ook goede feestdagen toe.

Jullie kunnen altijd reageren en je vraag stellen onderaan deze nieuwsbiref!

Mede namens de onderhandelingsdelegatie een hartelijke groet,

Egbert Schellenberg
Johann Honders, j.honders@cnvvakmensen.nl / 06 30 20 51 36

 

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error