Cao-overleg Yara weer van start

Werkdruk bij Yara blijft hot-item.

Voorstellenbrief cao

In de bijlage sturen wij jullie de voorstellenbrief die we Yara willen sturen in verband met de komende cao onderhandelingen.

Werkdruk/vrije dagen

Tijdens de ledenraadpleging is het onderwerp werkdruk opnieuw aan de orde geweest. In het voorgaande cao-overleg heeft Yara de rem gezet op een verbreding van het aantal vrije dagen.
Het wordt steeds moeilijker de bezetting op orde te krijgen en mensen moeten hun dagen opnemen om tot rust te komen, was het argument.

Enerzijds is het opnemen van vrije dagen om tot rust te komen een legitiem argument, anderzijds is het in verband met de dunne bezetting soms ook niet mogelijk vrij te krijgen, zo hebben wij meermaals van jullie gehoord.
Tijdens onze  ledenraadpleging is duidelijk geworden dat leden zoveel mogelijk grip willen (blijven) houden op hun verlof.

We gaan nu inzetten op het door kunnen schuiven van dagen die anders zouden vervallen. Hierdoor kun je meer vrije dagen hebben in de herfst van je carrière, in een verlofplan kan de opname van deze dagen dan vorm gegeven worden.

Vragen/opmerkingen

Heb je op- of aanmerkingen met betrekking tot deze voorstelbrief, je kon niet bij de ledenraadpleging aanwezig zijn en hebt ook suggesties om de werkdruk te verlagen, schroom dan niet om Illroy of Rudy te benaderen.
Ik ben bereikbaar via p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Stuur je reactie uiterlijk dinsdag vrijdag 14 maart voor 13.00 uur.

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5329 5256
E: p.vlaming@cnvvakmensen.nl 

mede namens Illroy Duysserinck en Rudy Harding

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error