Nieuw eindbod directie Visko Teepak

Na onze ledenvergaderingen hebben we ons best gedaan om toch een redelijke afspraak voor de cao te maken, helaas werkt de directie hier niet aan mee. De directie weigert om mee te gaan in ons voorstel om de verhoging eerlijk over iedereen te verdelen. Wel heeft de directie haar eindbod iets aangepast.

Nieuw eindbod

De directie heeft haar eindbod nog iets aangepast, het nieuwe eindbod is als volgt:
De lonen worden per 1 april verhoogd met 7%, met als voorwaarde dat we de bodem uit de cao halen. Dit wil zeggen, de 7% krijg je alleen als je bereid bent te accepteren dat de cao niet meer minimaal 130% van het minimumloon betreft.

Met dit voorstel maakt de directie in deze tijd een bijzondere keuze, namelijk degenen met de laagste inkomens verliezen de zekerheid van de bodem van 130% van het minimumloon. Daarnaast is de verhoging in procenten in plaats van in concrete euro's, waardoor ook hier niet wordt gekozen om de laagste lonen tegemoet te komen.

Negatief stemadvies

Om kort te sluiten, ons stemadvies is negatief. We komen alleen tot een betere cao als we het actietraject starten. Dus vind je het eindbod onvoldoende, dan betekent het dat de enige manier om hier wat aan te veranderen, het voeren van actie is.

Ledenraadpleging: wat vind jij?

Alle leden van CNV Vakmensen kunnen stemmen over het onderhandelingsresultaat. Leden ontvangen een apart bericht om hun stem uit te kunnen brengen. Stemmen kan tot en met woensdag 31 mei 2023.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Jan Kampherbeek
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 22
E  j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error