Tweede stemming voor nieuwe Sitech cao

leeg

Nadat bij de eerste stemming voor een nieuwe cao Sitech de stemmen staakten, kun je nu weer stemmen. Dat kan vanaf nu tot donderdag 14 januari.

Bij de eerste stemming bleek dat er nog veel onduidelijkheid was over het onderhandelingsresultaat dat de bonden met de werkgever hadden bereikt. We hopen dat veel onduidelijkheid is weggenomen door de webinar die vorige week door de bonden en Sitech is gehouden. Bij deze sessie hebben de partijen antwoorden gegeven op vragen die jij en je collega’s hadden. De presentatie van afgelopen woensdag is als bijlage aan deze nieuwsbrief toegevoegd.

Laat je stem horen

We roepen je op om te stemmen. Om te laten weten wat jij van het onderhandelingsresultaat vindt. Want het gaat om jouw arbeidsvoorwaarden, om jouw cao, om jouw toekomst. Zoals eerder aangegeven leggen wij het resultaat neutraal aan jullie voor.

Klik hier om meteen digitaal je stem uit te brengen.
Stemmen kan tot 14 januari.

Onderhandelingsresultaat

Nog even in het kort de belangrijkste onderdelen van het akkoord. De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli 2021 en loopt tot 1 juli 2023. Ook zijn de volgende loonsverhogingen afgesproken:
  • per 1 juli 2021 -> procentueel 1,25%
  • per 1 januari 2022 -> procentueel 0,75% plus nominaal € 100,- per maand
  • per 1 januari 2023 -> procentueel 1,25%
  • per 1 januari 2023 een eenmalige Beyond bonus ter hoogte van € 650,- bruto, onder de voorwaarde dat Beyond doorgang vindt.

Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over een bedrijfs-aow. Verder zijn er voor nieuwe medewerkers afspraken gemaakt over de aanpassing van de verlofrechten, de afschaffing van de RAU en de bijdrage in het pensioen. Huidige medewerkers worden hiervoor gecompenseerd. Voor de precieze afspraken zie de bijlagen.

Kijk ook op de cao-pagina van Sitech

Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
E:  e.leunissen@cnvvakmensen.nl 
M: 06-29023284
Robert Wonnink, bestuurder CNV Vakmensen
Roel Pieters, kaderlid CNV Vakmensen Sitech

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error