Stem over onderhandelingsresultaat cao Sitech

Wat is er precies afgesproken in het onderhandelingsresultaat dat is afgesproken tussen de bonden en Sitech? Daarover willen we je bijpraten tijdens een digitale ledenbijeenkomst op dinsdag 14 december van 12.15 uur tot 13.15 uur.
Na een intensief traject is CNV Vakmensen samen met de andere vakbonden erin geslaagd om een onderhandelingsresultaat te bereiken over een nieuwe cao Sitech. Dit resultaat leggen we jou neutraal voor.

Hieronder staan de belangrijkste punten uit het onderhandelingsresultaat.
We vragen je om over dit resultaat jouw stem uit te brengen. 

Looptijd

De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli 2021 en loopt tot 1 juli 2023.

Loonsverhogingen

  • per 1 juli 2021 -> procentueel 1,25%
  • per 1 januari 2022 -> procentueel 0,75% plus nominaal € 100,- per maand
  • per 1 januari 2023 -> procentueel 1,25%
  • per 1 januari 2023 een eenmalige Beyond bonus ter hoogte van € 650,- bruto, onder de voorwaarde dat Beyond doorgang vindt.

Werkgelegenheidsgarantie

Daarnaast heeft de werkgever een werkgelegenheidsgarantie afgegeven. Dat wil zeggen dat bij Sitech in de komende 5 jaar geen collectieve ontslagen zullen plaatsvinden. Ook zijn er afspraken gemaakt over de Invoering van een bedrijfs-aow per 01-07-2022. Daardoor kunnen medewerkers 3 jaar voor hun pensioen al stoppen met werken. Verder zijn er voor nieuwe medewerkers afspraken gemaakt over de aanpassing van de verlofrechten, de afschaffing van de RAU en de bijdrage in het pensioen. Huidige medewerkers worden hiervoor gecompenseerd.

Toelichting onderhandelingsresultaat

Om het onderhandelingsresultaat verder toe te lichten organiseren we een digitale bijeenkomst.
Door de Coronacrisis kunnen we dit niet fysiek doen, maar zal de bijeenkomst digitaal via MS Teams plaatsvinden op 14 december van 12.15 uur tot 13.15 uur.
Aanmelden voor de digitale bijeenkomst kun je via e.leunissen@cnvvakmensen.nl.
We sturen je dan een link waarmee je kunt deelnemen.

Stemmen

Als lid van CNV Vakmensen heb jij het laatste woord door je stem uit te brengen over het bereikte onderhandelingsresultaat. Hiermee laat je ons weten wat jij van het bereikte onderhandelingsresultaat vindt. Stemmen vindt digitaal plaats. Klik hier om meteen digitaal je stem uit te brengen.

Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je met dit webadres op internet je stem uitbrengen: https://bit.ly/31E9CdS

Je kan vanaf 15 december tot 24 december 12.00 uur je stem uitbrengen. Daarna zullen wij jullie werkgever informeren wat de uitkomst is van de ledenraadpleging.

Robert Wonnink, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5186 4265 / E r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 29023284 / E e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Roel Pieters, CNV Vakmensen Sitech