Stand van zaken cao Shell 2022

Onderstaande berichtgeving is vanuit werkgever en bonden op Yammer geplaatst. Bij deze ter kennisgeving de inhoud van dit bericht.

In oktober hebben we gecommuniceerd dat we in Q4 2021 een aantal belangrijke onderwerpen (Flexibel werken, Doorgroei en ontwikkeling en Energietransitie) met elkaar zouden bespreken.  Deze gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden en dit waren prettige en zinvolle bijeenkomsten. Het eerste verkennende gesprek over de evaluatie van het cao-beloningssytematiek heeft ook plaatsgevonden en zullen we eind deze maand voortzetten.

Verder hebben we toen aangegeven dat we begin 2022 met de gesprekken rondom de nieuwe CAO zouden gaan starten. Afgelopen woensdag hebben we daarover verdere afspraken gemaakt. We hebben afgesproken dat we op 17 februari as. voor het eerst met elkaar om tafel zullen gaan voor de start van het CAO traject. Een aantal vervolggesprekken is ook alvast gepland en deze zullen in principe plaatsvinden op 9 maart, 23 maart en 6 april 2022. Natuurlijk zal deze planning afhangen van de manier waarop de gesprekken verlopen en zouden de ontwikkelingen rondom corona-maatregelen er ook invloed op kunnen hebben.  

Gelet op deze planning houden we er rekening mee dat we op 1 maart as. nog geen resultaat hebben bereikt. Zoals eerder gezegd blijft de huidige CAO gewoon van kracht, hetgeen de gebruikelijke gang van zaken is.

We kijken uit naar constructieve gesprekken. We houden jullie uiteraard van de ontwikkelingen op de hoogte.