Voorgenomen besluit verhuizing hoofdkantoor Sabic

De bonden gaan met Sabic in overleg vanwege de sociale gevolgen, mocht het besluit definitief worden.

Voorgenomen besluit

Inmiddels zijn jullie geïnformeerd door jullie werkgever over een voorgenomen besluit om het hoofdkantoor SABIC te verhuizen naar Amsterdam. Bij de ondernemingsraad is inmiddels een adviesaanvraag ingediend. SABIC heeft ons -de gezamenlijke vakorganisaties- ook op de hoogte gebracht.

Overleg

Wij realiseren ons dat dit voorgenomen besluit een enorme impact heeft op de werknemers bij SABIC en met name op hen die mogelijk door dit besluit worden getroffen. Wij vinden het belangrijk om jullie te informeren dat wij ons inmiddels gemeld hebben bij SABIC met het dringende verzoek ons tekst en uitleg te geven over de reden en de achtergronden van dit voorgenomen besluit.  Daarnaast gaan wij met SABIC in overleg over de sociale gevolgen voor de werknemers mocht het besluit definitief worden. Ook hebben wij nauw contact met de ondernemingsraad omdat wij het van groot belang vinden om in dit kader gezamenlijk op te trekken.

Uiteraard gaan wij ook met jullie in gesprek om te weten wat er speelt en vragen zo mogelijk te beantwoorden. Deze input helpt ons weer in de gesprekken met SABIC en de ondernemingsraad.

Kort samengevat: wij zitten er bovenop!

Voor vragen, opmerkingen en/of suggesties neem gerust contact met ons op.

Ed Leunissen en Peter Vlaming
Bestuurders CNV Vakmensen
E.: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
M.: 06 2902 3284
E.: p.vlaming@cnvvakmensen.nl
M.: 06 5329 5256