Uitnodiging ledenvergadering na vastlopen CAO overleg SABIC Limburg

De vakbonden en SABIC Limburg hebben de onderhandelingen voor een nieuwe cao voorlopig afgebroken. Bij de laatste bijeenkomst bleek dat de looneisen van de vakbonden en het loonbod van de werkgevers zover uit elkaar lagen dat verder praten op dit moment geen zin heeft. Maandag 4 juli willen we jullie tekst en uitleg geven over de cao-onderhandelingen tijdens ledenvergaderingen.

In de afgelopen weken is intensief onderhandeld over een nieuwe cao tussen de bonden en SABIC Limburg. Op veel punten zijn beide partijen elkaar genaderd. Zo hebben we afspraken kunnen maken over een nieuwe winstdelingsregeling. Maar bij de laatste onderhandelingsronde bleek dat er ook nog grote verschillen zijn.
 
Lagere schalen
Wij bonden willen graag een cao-loonsverhoging waarin, naast een structurele procentuele loonsverhoging, tevens een vloer voor de lagere salarisschalen moet zitten. Hierdoor krijgen de lagere salarisschalen feitelijk een hogere loonsverhoging. Zeker in deze tijden van hoge inflatie moeten de lagere loonschalen meer tegemoet worden gekomen. Over het idee van een dergelijke vloer zijn we het eens.

Fatsoenlijke loonsverhoging

Waar we het nog niet eens over zijn is de omvang van deze vloer in combinatie met de structurele loonsverhoging. Blijkbaar is het voor SABIC niet duidelijk genoeg wat de gevolgen van de inflatie zijn. Wij zijn van mening dat een fatsoenlijke loonsverhoging nodig is, wil je als werkgever mee blijven spelen in de krappe arbeidsmarkt. Vooral in een periode waarin voorgenomen bedrijfswijzigingen een flinke wissel trekken op de al dunne bezetting.

Mandaat 

Beide partijen, zowel werkgever alsook de vakbonden, hebben aangegeven aan het eind van hun mandaat te zitten. Beide partijen gaan dus terug naar hun achterban. 
Wij houden daarom op maandag 4 juli samen met de andere 4 vakbonden een ledenvergadering.

Ledenvergadering 4 juli
Kom naar deze meeting zodat we je kunnen bijpraten over de nieuwe winstdelingsregeling, de bereikte resultaten tot nu toe, maar vooral om met je te kunnen afstemmen hoe we gezamenlijk verder gaan op het vlak van de loonsverhoging.
Jouw input is daarbij hard nodig zodat we een duidelijk beeld hebben waarmee we terug naar de cao-tafel gaan. Kom daarom naar de gezamenlijke ledenvergadering van de bonden.

Waar: Maaslandcentrum, Burgemeester Maenenstraat 45, 6181 EA te Elsloo

Wanneer: Maandag 4 juli 
Tijdstip: Sessie 13.00 – 14.30
               Sessie 15.30 – 17.00

Meld je aan!!!
In verband met de verzorging van koffie en thee vraag ik je om me even te laten weten dat je komt en naar welke sessie je komt. Je kunt je aanmelden via e.leunissen@cnvvakmensen.nl.

Samen sterk
Het vastlopen van de onderhandelingen, maar ook de op handen zijnde sluiting van de OLE3/LD3 laat weer zien hoe belangrijk een sterke vakbond is. Alleen samen kunnen we een vuist maken!!! Ik roep je daarom op om niet georganiseerde leden hierop aan te spreken. Wijs ze op het belang van een sterke vakbond binnen het bedrijf. Vooral in deze tijden. Want samen zijn we sterk.

Kaderlid
Ook is het van belang dat we ook bij SABIC een sterke vertegenwoordiging hebben, een sterk kader. Dat kader ontbreekt nu nog bij SABIC Limburg. Daardoor zit ik alleen aan tafel bij de onderhandelingen. Dat is natuurlijk vreemd, want het gaat om JOUW CAO en we praten over JOUW ARBEIDSVOORWAARDEN.

De vakbond ben jij
Het is daarom van belang dat ik goed weet wat leeft bij jouw en je collega's. Wat is voor jouw belangrijk? Wat vind jij van voorstellen van je werkgevers? Zie jij problemen? Ik kan alleen een goed beeld krijgen als ik oren en ogen op de werkvloer heb, mensen die het gezicht van CNV Vakmensen zijn binnen het bedrijf, waar mensen terecht kunnen met vragen of problemen. Mensen die meepraten en meedenken aan de onderhandelingstafel. Geef je dan op als kaderlid van CNV Vakmensen bij SABIC Limburg. Als kaderlid op de werkvloer of lid van de onderhandelingsdelegatie. Want de vakbond, dat is niet de bestuurder. De vakbond zijn de leden, jij en je collega's.

Pak de handschoen op en kom samen met mij op voor de belangen van de medewerkers bij SABIC Limburg.

Graag zie ik jouw en je collega’s massaal op 4 juli. Volg de laatste ontwikkelingen ook via jouw cao-pagina.

Ed Leunissen
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl