Gesprekken over sociaal plan Europees HQ SABIC Sittard uitgesteld

De vakbonden gaan nog niet met de directie van SABIC in gesprek over een sociaal plan voor de medewerkers van het hoofdkantoor in Sittard. Eerst moeten SABIC en de ondernemingsraad dichter tot elkaar komen. Dan pas kan er ook over een sociaal plan gepraat worden.

Het voorgenomen besluit is nog steeds een voorgenomen besluit . . .

Het nut en de noodzaak om het European Head Office in Sittard te verlaten en de gebruikers te verdelen over 3 andere locaties, waarvan er één 200 km verderop zou liggen, vormt nog steeds een onderwerp van overleg tussen OR en SABIC. Dit overleg vraagt tijd en verloopt niet soepel. De kloof tussen SABIC en OR op dit onderwerp is groot en laat zich niet makkelijk overbruggen. Alles staat feitelijk nog ter discussie.

Geen draagvlak

Eerder al spraken 380 ondertekenaars van De Petitie zich uit: “Sittard” moet gewoon open blijven! De Petitie is op 11 januari 2023 door ons overhandigd en door Perez & Williams welwillend in ontvangst genomen. Tot op heden heeft het bedrijf nog niet naar de bonden gereageerd op de vraag of Sittard gewoon open kan blijven. Draagvlak voor het plan ontbreekt. De vragen die onze petitie begeleiden zijn wel op 16 februari 2023 door de werkgever beantwoord. In de bijlage staan de vragen en antwoorden van SABIC.

Begeleidende afspraken

Omdat het voorgenomen besluit nog verre van een besluit is, is het moment om over sociale gevolgen te praten ook nog niet gekomen. SABIC zal ons later informeren over de voortgang van het proces. Uiteraard onderhouden werknemersorganisaties ook intensief contact met de ondernemingsraad.

Reacties, vragen en opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief zijn welkom. Dat kan via de cao-pagina van SABIC Limburg of de cao-pagina van SABIC Innovative Plastics of per mail.

Ed Leunissen en Peter Vlaming
bestuurder CNV Vakmensen
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
p.vlaming@cnvvakmensen.nl

M: 06-29023284 of 06-53295256

Downloads