Cao overleg Sabic Limburg met nieuwe vakbondsbestuurder

Vakbondsbestuurder Ed Leunissen zal namens CNV Vakmensen de onderhandelingen voor een nieuwe Sabic Limburg cao gaan leiden. Hij neemt de taken van Peter Vlaming over. Peter heeft een operatie moeten ondergaan en is voorlopig niet inzetbaar.

Als nieuwe bestuurder wil ik me even kort aan je voorstellen. Ik ben Ed Leunissen, 50 jaar oud en woon in Nuth. Sinds april vorig jaar ben ik bestuurder bij CNV Vakmensen. In mijn pakket heb ik onder andere DSM, Fibrant, Covestro, Sitech, Profcore en andere bedrijven op het Chemelot terrein. Voordat ik aan de slag ging bij CNV Vakmensen, ben ik bijna 25 jaar journalist geweest bij de regionale omroep L1.

Cao overleg
De onderhandelingen voor een nieuwe cao Sabic Limburg zijn inmiddels begonnen. De tweede ronde is vorige week geweest. Daarbij zijn verschillende onderwerpen besproken. Over de precieze inhoud kan ik nog niet veel zeggen, omdat het om onderhandelingen gaat. Wel kan ik jullie melden dat de gesprekken positief verlopen.

Lees ook de gezamenlijke nieuwsbrief van Sabic en de bonden in de bijlage.

Rondleiding
Aangezien ik nieuw ben bij Sabic, wil ik graag een werkbezoek brengen om met jullie kennis te maken. Ook wil ik graag van jouw en je collega’s horen welke zaken er spelen en wil ik een indruk krijgen van jullie werkzaamheden. Ik zou het een eer vinden als iemand van jullie de tijd heeft (of wil vrijmaken) om mij binnenkort rond te leiden bij Sabic. Ook valt het mij op dat we geen CNV-leden aan de onderhandelingstafel hebben. Dat is jammer, want alleen met jullie hulp en steun kunnen we een goede cao afspreken.

Helpende hand
Wil mij een rondleiding geven zodat ik een goede indruk krijg van jullie werkzaamheden?  Of wil je mij misschien ondersteunen bij de cao-onderhandelingen. Laat het me dan weten via e.leunissen@cnvvakmensen of bel me.

Vervolg cao-onderhandeling
De volgende ronde van het cao-overleg vindt plaats op donderdag 14 juni. Ik zal jullie over het verloop daarvan op de hoogte houden. Hebben jullie vragen of opmerkingen, dan hoor ik dat graag van jullie.

Kijk ook op je cao-pagina.

Ed Leunissen
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Downloads