Nieuwsbrief: ledenvergaderingen PPG locatie Tiel

Naar aanleiding van de laatste sessie in het kader van de cao onderhandelingen met jullie directie zijn wij na maanden onderhandelen tot een onderhandelingsresultaat gekomen.

Onderhandelingsresultaat


Het resultaat betreft een nieuwe cao met de looptijd van 20 maanden (van 1 mei 2021 tot 1 januari 2023). De lonen gaan in totaal met 4,2% omhoog. De eerste loonsverhoging van 2,5% krijg je met terugwerkende kracht per 1 mei 2021, de tweede loonsverhoging van 1,7 % per 1 mei 2022. Andere gemaakte afspraken betreffen het aanvullend geboorteverlof, de reis- en thuiswerkvergoeding, de RVU-regeling en een toeslag voor de 5-ploegendienst.
Het volledige onderhandelingsresultaat heb ik toegevoegd aan deze brief.

Over dit resultaat mogen jullie stemmen tijdens de ledenvergaderingen. De ledenvergaderingen in Den Bosch, Amsterdam en Uithoorn hebben al plaatsgevonden.

Graag gaan we nu met jullie over dit onderhandelingsresultaat in gesprek. Daartoe worden face to face en online ledenvergaderingen georganiseerd. Deze vergaderingen zijn alleen toegankelijk voor leden van de aangesloten bonden of voor collega’s die ter plekke lid worden.

Planning


Door de corona maatregelen geldt dat er een beperkt aantal mensen per sessie aanwezig mogen zijn. Wij hebben een planning gemaakt voor de ledenvergaderingen in Tiel. De ledenvergaderingen vinden op 4 verschillende momenten plaats op aanstaande maandag 20 december. Je kan je aanmelden voor een bijeenkomst door hier te klikken .

Indien je het niet prettig vindt fysiek naar de ledenvergaderingen te komen, dan kun je online deelnemen. Indien je online deel wil nemen, dan graag even per mail laten weten zodat je de toegangslink toegestuurd krijgt.
Niet in de gelegenheid om te stemmen? Dan kan je iemand machtigen (zie bijlage).

Gevolgen van de stemming


Als de meerderheid van de leden tegen dit resultaat stemt dan is er geen nieuwe cao en zullen we moeten stemmen voor een actietraject. Indien de meerderheid van de leden voor stemt dan hebben jullie een nieuwe cao.

Niet leden die lid worden tijdens de vergadering kunnen meestemmen en hebben recht op een stakingsuitkering indien nodig.

Met vriendelijke groet, mede namens de kaderleden,

Chantal v. Binsbergen    bestuurder CNV C.vanbinsbergen@cnvvakmensen.nl

John van Dorland           bestuurder FNV john.vandorland@fnv.nl

 

 

Downloads