Werk jij bij Owase? Sluit je aan bij de stakers, laat je niet langer in de luren leggen

Velen van jullie hebben gehoor gegeven aan onze oproep om het werk neer te leggen voor een betere cao. Dus wat dat betreft hebben jullie de daad bij het woord gevoegd. Wij hadden niet anders verwacht.

De Owase werkgevers zijn verslaafd geraakt aan een loonontwikkeling die de inflatie niet bij houdt. In de periode 2009 – 2021 steeg de inflatie sneller dan de Owase lonen. En dat bij een inflatie die over deze periode gemiddeld 1,65% per jaar bedroeg.  Of nog anders gezegd; de koopkracht van de Owase lonen lag 31-12-2021 onder het niveau van de koopkracht op 31-12-2008.  Dat is ronduit absurd!  

Deze cao onderhandelingen proberen de Owase werkgevers jullie af te schepen met een loonsverhoging die niet eens in de buurt komt van de inflatie. Met andere woorden; de koopkracht gaat over de periode 2009 – 2022 nog verder achteruit.

Het is daarom goed dat jullie aan hebben gegeven dat de maat vol is.

Wij roepen alle leden en niet leden die niet hebben meegestaakt op om dat alsnog te gaan doen. Dit samen met de collega’s die in de achterliggende dagen gestaakt hebben. Aan dit belachelijke beloningsbeleid moet een eind gemaakt worden. Jullie kunnen dat doen door samen op te trekken en er zo voor te zorgen dat er nog voor de kerst van dit jaar een dijk van een CAO ligt.

Voor de kerstdagen zullen we oproepen om het werk nog een keer neer te leggen. Laat je niet langer in de luren leggen en zorg ervoor dat je voor je werk fatsoenlijk wordt beloond.

In de bijlage de gezamenlijke nieuwsbrief CNV Vakmensen en FNV. 

Cao-pagina online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Laat je daar ook horen, reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. 

Ga naar jouw cao-pagina>>

Gerard van Dijk
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20601819 / E g.vandijk@cnvvakmensen.nl

Downloads