Staking 14 december en vervolgacties Owase

Een succesvolle staking gisteren in Hardenberg.

Opnieuw hebben velen van jullie gehoor gegeven aan de oproep om te gaan staken. De opkomst was geweldig en is daarmee veelzeggend. Voor velen van jullie geldt; “zeggen wat je doet en doen wat je zegt”. Respect daarvoor!

Tijdens de ledenvergaderingen zijn er meerdere leden naar ons toegekomen met voorstellen als het gaat om vervolgstakingen. Tegen deze leden hebben wij gezegd dat wij deze voorstellen met de kaderleden gaan bespreken. De uitkomst van deze bespreking is dat het vervolg op de staking van 14 december anders zal zijn.

Anders in ‘wat we gaan doen’ maar ook anders als het gaat om de aankondiging.

Meer kunnen we daar niet van zeggen. Nog steeds geldt: volg de stakingsinstructie op die jullie van ons gaat ontvangen.
Als onderdeel van de staking roepen wij leden op om, waar dat wordt gevraagd, vanaf nu niet meer over te werken.

Tenslotte is er door een aantal leden gevraagd of er contact is geweest met de werkgevers. En als dat niet het geval mocht zijn of de vakbonden hiertoe het initiatief willen nemen.

Zoals in de ledenvergadering aangegeven, gaan wij contact zoeken met de werkgevers. Wij gaan hen voorstellen om ergens samen te komen om, onder het genot van een kop koffie, de stand van zaken te bespreken. Zoals afgesproken, laten wij jullie weten wat daar uit is gekomen.

Tenslotte willen wij opnieuw leden en werknemers, die nog niet meedoen, oproepen om bij de vervolgstakingen wel mee te gaan doen.

Het is echt niet normaal dat je in 14 jaar tijd gemiddeld 6% in koopkracht achteruit bent gegaan ten opzichte van het inkomen per 31-12-2008.


En bedenk, eendracht maakt macht. Dat motto is niet nieuw. Mocht je eens in Nijverdal komen, daar staat aan de Salomonsonstraat 1 een oud CNV-kantoor met een gevelsteen waar dat te lezen valt, dat pand heet ook zo. Ter inspiratie.

Mede namens de kaderleden van CNV Vakmensen en FNV,
Gerard van Dijk, bestuurder CNV Vakmensen
T: 030-7511450
E: actie@cnvvakmensen.nl
Ron Vos, bestuurder FNV Procesindustrie