Eindbod cao Owase van werkgevers, uw mening wordt gevraagd

Na drie onderhandelingsrondes waarbij wij onze gezamenlijke voorstellenbrief hebben ingebracht, is er nu een situatie ontstaan dat jullie werkgever OWASE bedrijven, een laatste bod heeft uitgebracht, wat een eindbod is. Dat betekent dat we nu jullie beoordeling van dit eindbod willen weten, vandaar dit bericht. Zeer belangrijk dus!
Na drie keer onderhandelen met je werkgever, waarbij we als vakbonden flinke stappen hebben gezet, heeft je werkgever gemeend een eindbod uit te moeten brengen. Dat betekent dat we uit onderhandeld zijn en dat we het eindbod van jouw  werkgever voorleggen aan de leden van de vakbond ter beoordeling.

In het kort: 2% loonsverhoging per 1 juli 2020 en 350 euro bruto eenmalig. Dat was het dan wel zo’n beetje als het gaat om afspraken die geld kosten. En dat bij bedrijven die zelf aangeven dat ze het nog steeds goed doen. Wat een sof!

Dat kan natuurlijk beter. Onderstaand tref je de afspraken aan die wij tenminste willen maken, als het gaat om een 1-jarige nieuwe Owase cao:

  • Een cao voor 1 jaar: van 1 juli 2020 tot en met 31 juni 2021;
  • Een loonsverhoging van 3% per 1 juli 2020;
  • Een eenmalige uitkering van 500 euro bruto in december 2020;
  • Het bedrag waar je geen pensioen over opbouwt voor de duur van 3 jaar bevriezen, te beginnen in 2021;
  • De eerste stappen in de A- en B-schaal verhogen;
  • Vaste formatieplaatsen worden bezet door werknemers met een vast dienstverband;
  • Voor de cao per 1 juli 2021 verkennen de mogelijkheid invoering bedrijfs-AOW en verbetering seniorenregeling;
  • Het arbeidsdividend: voor elke werknemers een gelijk bedrag in euro’s in plaats van een percentage;
  • Voorzetten regeling vakbondscontributie en AWVN-bijdrage.
Ons verzoek aan jou is om ons te laten weten wat je vindt. Je kunt kiezen uit een drietal opties. Graag voor 5 december 2020 aangeven welke optie op jou van toepassing is. De leden zijn aan het woord!

<<<Klik hier om je stem uit te brengen>>>

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door.
Om je stem toch uit te brengen ga dan naar: https://bit.ly/3fsVEh4

CNV Vakmensen
Gerard van Dijk, bestuurder
M 06 206 018 19
E g.vandijk@cnvvakmensen.nl