Vakbonden CNV Vakmensen en FNV Procesindustrie bieden petitie aan bij NAM

Tijdens de laatste ledenvergadering van FNV en CNV Vakmensen hebben wij het plan opgevat een petitie te starten. Onze oproep aan de directie: Luister naar de zorgen van werknemers in het bedrijf en kom de gemaakte afspraken na!

De afgelopen weken hebben jullie op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de petitie en collega’s opgeroepen om te tekenen. Via Yammer, in appgroepen en tijdens de koffie is aandacht gevraagd voor ons initiatief. Dat heeft ertoe geleid dat er – ondanks de vakantieperiode – massaal gehoor is gegeven aan onze oproep. Maar liefst 225 collega’s tekenden de petitie. Ontzettend bedankt hiervoor!

Vandaag was dan het moment om de petitie aan te bieden. Collega’s Ravinder Singh, Frits van Sante en Jan Guit  hebben samen met de bestuurders van de beide betrokken bonden de petitie formeel overhandigd. Namens NAM waren Edmond Carsouw en Thijs Jurgens aanwezig om de petitie in ontvangst te nemen. Tijdens het gesprek dat hierop volgde is opnieuw helder en onomwonden aangegeven waar de zorgen liggen en wat de verwachtingen zijn.

Op 16 september as staat het volgende, en wat ons betreft laatste, gesprek tussen de bonden en de NAM gepland. De toon voor dat gesprek is wat ons betreft gezet. Aan het eind van die meeting moet er een resultaat liggen dat wij aan jullie kunnen voorleggen. Dat zullen we, zoals eerder benoemd, doen tijdens een ledenvergadering op 19 september om 19.30 uur via teams. (Klik hier om deel te nemen aan de vergadering )

Onze intenties, verwachtingen en doelen zijn vandaag duidelijk overgebracht aan NAM. Evenals onze vastberadenheid om die doelen te realiseren. 
Wij houden jullie op de hoogte van de voortgang.

Tot ziens op de ledenvergadering op 19 sept!
Mede namens de kaderleden van CNV Vakmensen en FNV Procesindustrie

Anthony Williams                                          Joosje de Lang
Bestuurder CNV Vakmensen                         Bestuurder FNV Procesindustrie