MSD zaait verwarring met berichtgeving over een cao-bod

leeg

Gisteren ontvingen jullie van jullie werkgever een bericht dat er overleg is geweest tussen CNV, FNV en MSD om alsnog een cao te bereiken. Deze berichtgeving heeft ons verrast. In deze nieuwsbrief informeren wij jullie wat er de afgelopen weken heeft plaatsgevonden.

Informeel gesprek vóór de Kerst

Voor de Kerst is er een informeel gesprek geweest tussen CNV, FNV en MSD. Dit informeel gesprek diende ertoe om af te tasten of er alsnog tot een resultaat gekomen kan worden. Mocht dit er kansrijk uitzien, dan wordt in overleg met de kaderleden het formele overleg heropend. Dit is nu niet het geval. Het is niet gebruikelijk dat over informele gesprekken met anderen wordt gesproken. Daarnaast hebben de vertegenwoordigers van MSD in het informele overleg gevraagd om een radiostilte om zo de kans op het slagen van een cao-akkoord te vergroten.

Ultimatum

Zoals jullie weten waren wij vanaf 25 november uitonderhandeld en is kort daarna een akkoord tussen NMP en MSD afgesloten. Dit akkoord is vervolgens door de medewerkers van MSD verworpen. Het ultimatum dat wij op 15 december hebben verstuurd, geldt nog. Natuurlijk hebben wij als CNV en FNV de bereidheid te overleggen over een nieuwe cao als wij denken tot een akkoord te kunnen komen op basis van het ultimatum. Vanzelfsprekend kunnen de leden vervolgens stemmen over dit resultaat.

Berichtgeving over bod aan vakbonden

In de berichtgeving van gisteren mailde jullie werkgever dat zij een bod hadden gedaan aan de vakbonden. Dit zogenaamde bod is in werkelijkheid niet zo rooskleurig als zij voorstellen en komt niet in de buurt van onze eisen. Werkgever trekt ten eerste het eerdere aanbod van ouderschapsverlof in. Daarnaast gaat werkgever bewegen in de merit-matrix. Daarmee zou iedereen er structureel op achteruit gaan ten opzichte van het eerdere bod.
We hebben werkgever dan ook laten weten dat we dit bod slechts voor kennisgeving aan kunnen nemen.

Jullie zijn aan zet

Nu zijn jullie aan zet! We moeten nu collectieve acties organiseren. We gaan in gesprek met het actiecomité en zullen binnenkort jullie hierover informeren.

Reageer en praat mee

In de tussentijd kun je reageren op de cao-pagina. Ook kun je daar je vraag stellen of een reactie geven op anderen.

Ga direct naar de cao-pagina


Robert Wonnink, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5186 4265 / r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error