Cao MSD is definitief rond

De leden van CNV Vakmensen hebben met ruime meerderheid ingestemd met het resultaat voor de nieuwe cao. Ook de leden bij FNV en NMP hebben in meerderheid ingestemd. Hierdoor is de cao MSD definitief rondgekomen.

De afgelopen dagen konden de leden van de vakbonden stemmen over het resultaat wat was bereikt voor een nieuwe cao. Van de uitgebrachte stemmen bij CNV Vakmensen heeft tweederde aangegeven achter het resultaat te staan. Van de leden die tegengestemd hebben, vond men vooral de afspraken over de loonsverhoging te mager.

Hoe verder 

Vooraf wisten we dat het resultaat niet helemaal voldeed aan onze wensen. Echter, we zagen ook dat het resultaat wat op tafel lag echt het maximaal haalbare was. CNV Vakmensen is vooral tevreden dat we de looptijd van de nieuwe cao hebben teruggebracht naar 12 maanden en we concreet afspraken hebben gemaakt voor een gezamenlijke studie over duurzame inzetbaarheid in de verschillende levensfases.
De komende periode zullen twee studies worden uitgevoerd: een gezamenlijke studie naar duurzame inzetbaarheid in de verschillende levensfases en een gezamenlijke studie in het kader van de aanstaande verandering van het pensioenstelsel en de gevolgen voor de pensioenregeling bij MSD. De uitkomsten van deze twee studiewerkgroepen zullen in de toekomstige cao-trajecten meegenomen worden.

Nieuwe bestuurder

Nu de cao MSD definitief rond is gekomen, draag ik het stokje over aan mijn collega Rémy Biesmans. Eind 2019 heb ik ‘tijdelijk’ MSD waargenomen in verband met een zieke collega. Deze tijdelijke waarneming heeft ruim twee jaar geduurd. De komende weken zal ik nog wel deelnemen in de studiegroep die zich bezighoudt met de pensioenregeling van MSD. Binnenkort zal mijn collega Rémy Biesmans zich aan jullie voorstellen.

Reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Ga naar de cao-pagina. Het hele cao-traject is daar te volgen en tijdens alle fases kun je meepraten en je vraag stellen.

Robert Wonnink, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5186 4265 / r.wonnink@cnvvakmensen.nl