Stemming cao-resultaat Lucite 3% loonsverhoging

Op woensdagmiddag 2 oktober hadden de onderhandelingsdelegaties van CNV Vakmensen en FNV overleg met jullie directie. Het doel van het gesprek was om de agenda voor het komende cao-traject te bespreken. Dit was hard nodig daar de cao al enige tijd was geëxpireerd.

                                        KLIK HIER OM TE STEMMEN
Resultaat

We kwamen voor een goed gesprek maar vertrokken met een cao-akkoord. Wij leggen jullie ter stemming voor om de cao met terugwerkende kracht (1 februari 2019) te verlengen tot 31 maart 2020. Hierbij worden de salarissen met terugwerkende kracht (1 februari 2019) verhoogd met 3%. De onderhandelingsdelegatie vindt dit akkoord qua niveau acceptabel en legt dit dan ook met een positieve grondhouding voor ter stemming. Stemmen kan tot uiterlijk vrijdag 25 oktober 17.00 uur.

Onderzoek naar volgende cao
Jullie bedrijf is een klein bedrijf in de zin van het aantal werknemers. Voor de 65 werknemers gelden daarnaast verschillende arbeidsvoorwaardenpakketten. Zo vallen er ongeveer 20 werknemers in directe dienst onder de cao, 25 ingehuurde werknemers vallen deels o.b.v. de inlenersbeloning onder de cao en 20 werknemers vallen onder de Hayregeling (individuele arbeidsvoorwaardenregelingen).

Grote hervormingen op verzoek van werknemers- en of werkgever in de cao zijn de laatste jaren niet aan de orde geweest. De verwachting – bij directie en de vakbondsonderhandelingsdelegaties - dat dit in de nabije toekomst het geval zal zijn is er niet.

Om bovenstaande redenen hebben werkgever en de onderhandelingsdelegaties van CNV Vakmensen en FNV afgesproken om een verkenning te starten. Deze verkenning heeft tot doel om te onderzoeken of het mogelijk is te komen tot een cao waarbij periodieke loonstijging is gegarandeerd d.m.v. een vast referentie.

Gedurende de looptijd van de cao willen ondergetekenden daarover met jullie en jullie werkgever in gesprek.

Meer leden betekent meer invloed!
Jij bent al lid, maar jouw collega wellicht nog niet. Stuur daarom deze mail door naar jouw niet-georganiseerde collega’s. Als jij nu jouw collega lid maakt, staan we collectief sterker! Immers; Hoe meer collega’s van Lucite lid zijn bij jouw CNV des te meer invloed ik kan uitoefenen aan de onderhandelingstafel bij jouw werkgever. Daarnaast helpen we onze leden door ze persoonlijk te adviseren, bijvoorbeeld op juridisch vlak. Ga naar www.cnv-ledenwerven.nl/125jaar en je ontvangt dan 2 cadeaubonnen t.w.v. € 25,- naar keuze. Ons nieuwe lid ontvangt de eerste 6 maanden 50% korting op de contributie.

Vragen, op- en/of aanmerkingen?
Schroom niet en neem contact met ons.

Mede namens vakbondsdelegatieleden Lex Bakelaar (FNV), Pascal Hollaar (CNV) en Willem Barendracht (CNV).

Nurettin Altundal - bestuurder FNV
Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 48 94 75
E: t.orie@cnvvakmensen.nl       

Downloads